r
Nosalty Logó

Borsófőzelék tejszínnel

Katharosz
Borsófőzelék tejszínnel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

297
Kalória
13.8g
Fehérje
39.5g
Szénhidrát
9.9g
Zsír
210g
Víz
17.5g
Koleszterin
12g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5581 micro
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    3249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    839.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    940 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    602 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    5911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22325 micro
Összesen 1185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A zöldborsót felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben ízlés szerint megfűszerezzük: húsleves kocka, zúzott fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld. Puhára főzzük.
  2. Közben 2 eklisztből olajon világos rántást készítünk, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután hozzáadjuk a tejszínt és egy keveset a borsó levéből, simára keverjük.
  3. Végül a borsóhoz adjuk a rántást,és állandó keverés mellett besűrítjük pár perc alatt, cukorral ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Finom, olcsó és gyors ebédre vagy vacsorára egyaránt kítűnő. Természetesen szezonban friss zöldborsóval készítjük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek