Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsófőzelék tejszínnel

Borsófőzelék tejszínnel
Borsófőzelék tejszínnel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, olcsó és gyors ebédre vagy vacsorára egyaránt kítűnő. Természetesen szezonban friss zöldborsóval készítjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben ízlés szerint megfűszerezzük: húsleves kocka, zúzott fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld. Puhára főzzük.
  2. Közben 2 ek lisztből olajon világos rántást készítünk, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután hozzáadjuk a tejszínt és egy keveset a borsó levéből, simára keverjük.
  3. Végül a borsóhoz adjuk a rántást, és állandó keverés mellett besűrítjük pár perc alatt, cukorral ízesítjük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 96 760
elküldve: 14
receptkönyvben: 234
elkészítve: 35/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes zöldborsófőzelék, borsófőzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gazcsi
gazcsi Wed, 2016-08-17 13:03

Sose tettem volna a borsófőzelékbe fokhagymát, de kipróbálva ezt a receptet csak így fogom csinálni. Nem tudtam soha mi hiányzik a főzelékemből, ami miatt nem olyan, mint amit máshol eszek és nagyon ízlik. Ma ismét tanultam. Köszi a receptet!

b-n
b-n Wed, 2016-03-23 11:18

Borsófőzelék? Jöhet bármikor! Nálunk mindenki szereti.

Beckó
Beckó Sun, 2016-01-24 11:08

nemrégen ettem belőle 2 tányérral:) köszönöm:)))

lindatolli
lindatolli Mon, 2015-01-26 15:24

Ez lett férjem eddigi kedvenc fôzeléke ^^
Köszönjük a receptet!!

AgiJovi
AgiJovi Sun, 2013-03-03 20:25

Elkészítettem a főzeléket, és isteni finom lett! Én húsleves kocka nélkül, kevés fokhagymával csináltam, viszont tettem bele a petrezselyem mellett egy pici majorannát és pirospaprikát is. Nagyon fincsi lett! Köszi a receptet!

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2013-03-03 21:45

Szia, örülök, hogy ízlett, a végeredmény a lényeg, én fehéren szeretem, de a Magyar konyhában ez a jó, a sokszínűség, ahány ház annyi szokás.
Üdv. Kati

296
zöldborsó 80 dkg
leveskocka 2 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
főzőtejszín 2 dl
cukor 1 csipet