r
Nosalty Logó

Borjúsült zöldségágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Borjúsült zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 703 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 703 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 703 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 703 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    661 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk, ahogy épp esik, egyforma méretűre nagyjából, a fokhagymát egészben hagyjuk.
  2. Egy kerámiaedényt kikenünk sertészsírral, beleöntjük a zöldségeket, rá a karajszelet, az egészet sózzuk, borsozzuk.
  3. 180 fokon kb. 35 percig sütjük, míg a hús átsül, a zöldségek pedig megpirulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 4708
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a Lehel téri piacot, szerencsére ott lakom a szomszédságában, és bármikor kiugorhatok. Egyik reggel láttam pár szép szelet csontos borjúkarajt, amit az egyszerűség és a szezonalitás jegyében gyökérzöldségekkel sütöttem meg, csak sóval és borssal, semmi túlfűszerezés. Hihetetlenül ízletes lett!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek