Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúsült zöldségágyon

Borjúsült zöldségágyon
Borjúsült zöldségágyon
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a Lehel téri piacot, szerencsére ott lakom a szomszédságában, és bármikor kiugorhatok. Egyik reggel láttam pár szép szelet csontos borjúkarajt, amit az egyszerűség és a szezonalitás jegyében gyökérzöldségekkel sütöttem meg, csak sóval és borssal, semmi túlfűszerezés. Hihetetlenül ízletes lett!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk, ahogy épp esik, egyforma méretűre nagyjából, a fokhagymát egészben hagyjuk.
  2. Egy kerámiaedényt kikenünk sertészsírral, beleöntjük a zöldségeket, rá a karajszelet, az egészet sózzuk, borsozzuk.
  3. 180 fokon kb. 35 percig sütjük, míg a hús átsül, a zöldségek pedig megpirulnak.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 651
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjúsült vele sült zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

703
borjúkaraj 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek