r
Nosalty Logó

Borjúkotlett gombásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Borjúkotlett gombásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 497 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1984 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    214 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2157 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 497 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 1984 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    552 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúkarajról a bordacsontot levágjuk. A húst egyforma vastagra szeleteljük, és klopfolóval megpaskoljuk, sózzuk, és mindkét oldalát gyengén meglisztezzük.
  2. Serpenyőben felforrósított zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, és egy lábosba félre tesszük.
  3. A zsírban a megmaradt lisztet kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a fehérbort és 2 dl vizet. Az egészet néhány percig forraljuk, ráöntjük a hússzeletekre, és lefedve pároljuk.
  4. A vöröshagymát vajon sárgára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a megmosott és szeletekre vágott gombát, megborsozzuk, és 4-5 percig pirítjuk.
  5. Ha a hús puhulni kezd, hozzátesszük a gombát. Készre főzzük.
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4031
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Hasábburgonyával, galuskával vagy párolt rizzsel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Borjúkotlett gombásan
Marcsisef 217 recept

Az első számú kedvencem, igaz, nem mindennapi csemege nálunk.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.