Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bordeaux-i sós rudacskák

Bordeaux-i sós rudacskák
Bordeaux-i sós rudacskák
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt írja a Váncza-könyv a recept alatt zárójelben, hogy "igen jó". Én meg azt tenném még hozzá, hogy igen könnyű és gyors.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A disznózsír helyett használhatunk másféle állati zsiradékot vagy kókuszzsírt, esetleg vajat is, de margarinnal ne helyettesítsük! Nem igényel pihentetést, gyorsan-könnyen készül, nagyon omlós. A tetejére rakhatók egyéb magvak, kömény, napraforgó, lenmag, stb, ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a zsírt és a tojássárgáját 6 evőkanál tejjel.
  2. Kb. fél ujjnyi vastagságúra elnyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles és tetszőleges hosszúságú darabkákra vágjuk.
  3. A sütőpapírral bélelt tepsibe sorban lerakjuk, tetejüket megkenjük a felvert tojással, meghintjük szezámmaggal, és előmelegített kb. 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 368
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Bordói sósrudacskák, sós rudak, szezámos sós rudacskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

445
finomliszt 28 dkg
sütőpor 1 csomag
sertészsír 15 dkg
tojássárgája 1 db
tej 6 ek
1 kávéskanál
tojás 1 db
szezámmag 2 dkg