Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós stangli -gluténmentes

Sós stangli -gluténmentes
Sós stangli -gluténmentes
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Figyeljünk a sütésnél, nehogy túlsüssük! A stanglik finomak, de mint általában a gluténmentes lisztből készült sós és édes kekszek, nagyon porhanyósak, törékenyek. Finom nassolnivaló, elkészítése gyors és egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a liszteket, a sót és a sütőport.
  2. A liszthez hozzáadjuk az egész tojást, a 2 tojássárgát, a puha margarint és a reszelt sajtot.
  3. Jól összedolgozzuk, amíg jól formázható masszát nem kapunk.
  4. Előmelegítjük a sütőt (az enyém félresüt, így én 200 C-on sütöm).
  5. A masszát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, bekenjük tojásfehérjével, bőven meghintjük szezámmaggal (lehet köménymag vagy bármi más tetszés szerint), és 2 cm széles, ujjnyi hosszúságú stanglikra metéljük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 356
elküldve: 4
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rúd lisztérzékenyeknek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1353
gluténmentes lisztkeverék 40 dkg
schar mix 20 dkg
rizsliszt 50 g
hajdinaliszt 50 g
amarántliszt 50 g
étkezési keményítő 25 g
burgonyakeményítő 25 g
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
margarin 250 g
gluténmentes sütőpor 1 csomag
edami sajt 15 dkg
1 tk
tojásfehérje 1 db
szezámmag 2 ek