r
Nosalty Logó

Bögrés süti "Sacher" módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Bögrés süti "Sacher" módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5295.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.4 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 339 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban a lisztbe szitáljuk a sütőport és a kakaót, és összekeverjük. Majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, csipet sót, a két tojást, pár mozdulattal fakanállal összekeverjük, és lassacskán a tejet beleadagoljuk, állandó kevergetés közben. Habosra keverjük, majd szintén adagolva az olajat is hozzátesszük, és ezzel együtt tovább keverve, szép hólyagosra dolgozzuk ki a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba!) A saját sütőnkhöz igazodjunk, ami a sütés időtartamát (ca. 45 perc) illeti.
  2. A tésztát hagyjuk félig nyitott sütőben kihűlni, ekkor kenjük meg baracklekvárral a tetejét. Lehetőség szerint használjunk savanykásat. Pihentessük legalább egy órán át, majd kenjünk rá a vízgőz fölött vajjal összedolgozott, olvasztott keserű csokit, és hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni. Ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 71749
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bögrés süti "Sacher" módra
Marti48 317 recept

Ezt a "Sachert" sokkal egyszerűbb elkészíteni ilyen módon, mint az eredeti recept alapján, amit bár kipróbáltam, és nagyon-nagyon finom, de....  :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...