r
Nosalty Logó

Bögrés süti "Sacher" módra

Marti48
Bögrés süti "Sacher" módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

625
Kalória
10.2g
Fehérje
94.4g
Szénhidrát
24.6g
Zsír
20.2g
Víz
68.2g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
49.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5295.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    566.4 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban a lisztbe szitáljuk a sütőport és a kakaót, és összekeverjük. Majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, csipet sót, a két tojást, pár mozdulattal fakanállal összekeverjük, és lassacskán a tejet beleadagoljuk, állandó kevergetés közben. Habosra keverjük, majd szintén adagolva az olajat is hozzátesszük, és ezzel együtt tovább keverve, szép hólyagosra dolgozzuk ki a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba!) A saját sütőnkhöz igazodjunk, ami a sütés időtartamát (ca. 45 perc) illeti.
  2. A tésztát hagyjuk félig nyitott sütőben kihűlni, ekkor kenjük meg baracklekvárral a tetejét. Lehetőség szerint használjunk savanykásat. Pihentessük legalább egy órán át, majd kenjünk rá a vízgőz fölött vajjal összedolgozott, olvasztott keserű csokit, és hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni. Ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Ezt a "Sachert" sokkal egyszerűbb elkészíteni ilyen módon, mint az eredeti recept alapján, amit bár kipróbáltam, és nagyon-nagyon finom, de....  :)

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...