Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós bögrés, kicsit másképpen

Diós bögrés, kicsit másképpen
Diós bögrés, kicsit másképpen
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer megsütöttem a sütit az albérletben a lakótársaimnak, még 2 nap múlva is ott volt, mert nekik nem annyira ízlett. Ezen felbuzdulva megcsináltam a sodót és azt hittek, hogy ismételten sütöttem és nem győztek dicsérni. Lelőttem a poént, hogy ez ugyanaz a süti, amit két napja nem voltak hajlandóak megenni. Azóta minden héten megcsinálom nekik, mert függői lettek, sőt a nagymamámat is lenyűgözte, hogy mennyire egyszerű és milyen finom is. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A sodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összeöntjük egy keverőtálba és alaposan összekeverjük.
  2. A tepsit kikenjük margarinnal és be is lisztezzük. Fontos, hogy a tepsi oldalát is kenjük be mert nagyon fel fog jönni a sütemény.
  3. Miközben sül a sütemény elkészítjük a sodót, ugyanúgy, mintha pudingot készítenék annyi különbséggel, hogy 7 dl tejjel csináljuk, hogy hígabb legyen.
  4. Ha a süti kész, szeleteljük, és a sodóval tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x35x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 351
elküldve: 3
receptkönyvben: 280
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

DonKartács

Mióta szakács: 2010.11.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés diós vaníliaöntettel, vaníliaszószos bögrés-diós

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mamacica
Mamacica / mamacica Wed, 2010-12-01 14:48

Úgy látom mindenkinek beindult a fantáziája ettől a remek sütitől. Én is megtoldottam egy kis csoki mázzal....bocs...de ezzel is isteni. Köszönjük a finom és igazán egyszerű receptet, meg, hát mindenkinek köszönet a jó ötletekért! Jó étvágyat mindenkinek!
Üdv. mamacica

Richiee
DonKartács / Richiee Sat, 2010-11-27 20:07

Örülök, hogy ízlik :)
Ma dió helyett mákot és meggyet raktam bele plusz csokipudingból csináltam rá sodót...tömör gyönyör :)

Thea71
Thea71 Fri, 2010-11-26 21:39

Szia! Éppen most készült el és isteni lett! Könnyű, puha, nem túl édes. Én még megbolondítottam a tésztát kevés Jamaicai Rum aromával és mazsolával, ami jól megfér a fahéjjal. Szerintem sodó nélkül is nagyon finom. Hálás köszi a receptért!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-11-25 12:32

Ez annyira jól hangzik, hogy ki kell próbálnom. Jó ötlet a sodó, ráadásul egyszerű. Ez kell nekem! Köszi, Edit.

1280
dió 20 dkg
cukor 1 bögre
finomliszt 1 bögre
tej 2.5 dl
tojás 1 db
sütőpor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
fahéj 2 ek
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 7 dl