r
Nosalty Logó

Diós bögrés, kicsit másképpen

NS
Diós bögrés, kicsit másképpen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sodóhoz

1280
Kalória
27g
Fehérje
172g
Szénhidrát
54.5g
Zsír
22.4g
Víz
60g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
111.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 1280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 3835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    516.1 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összeöntjük egy keverőtálba és alaposan összekeverjük.
  2. A tepsit kikenjük margarinnal és be is lisztezzük. Fontos, hogy a tepsi oldalát is kenjük be mert nagyon fel fog jönni a sütemény.
  3. Miközben sül a sütemény elkészítjük a sodót, ugyanúgy, mintha pudingot készítenék annyi különbséggel, hogy 7 dl tejjel csináljuk, hogy hígabb legyen.
  4. Ha a süti kész, szeleteljük, és a sodóval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35x6

Egyszer megsütöttem a sütit az albérletben a lakótársaimnak, még 2 nap múlva is ott volt, mert nekik nem annyira ízlett. Ezen felbuzdulva megcsináltam a sodót és azt hittek, hogy ismételten sütöttem és nem győztek dicsérni. Lelőttem a poént, hogy ez ugyanaz a süti, amit két napja nem voltak hajlandóak megenni. Azóta minden héten megcsinálom nekik, mert függői lettek, sőt a nagymamámat is lenyűgözte, hogy mennyire egyszerű és milyen finom is. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek