Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés marcipános süti

Bögrés marcipános süti
Bögrés marcipános süti
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit úgy találtam ki, hogy felmértem, milyen alapanyagok vannak itthon. Szerintem nagyon jól sikerült, a marcipán és a mák miatt szaftos a közepe a sütinek, még azt sem igényli, hogy krémet kenjünk bele. Örülök, hogy ilyen fini lett :-)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojással kikeverjük, majd szépen, lassan adagoljuk hozzá a sütőporos, szódabikarbónás, sós lisztet.
  2. Folyamatosan kevergetjük, és amikor már nehéz keverni, adhatjuk hozzá a tejet.
  3. Amikor kész ez a sűrűbb massza, akkor hozzáadjuk a mákot, a sajtreszelőn lereszelt marcipánt (ha mélyhűtőből vesszük ki, könnyebb reszelni), a citromhéjat. A legvégén hozzákeverünk mandulaaromát (elhagyható) és valamennyi olvasztott teavajat.
  4. A gondosan összekevert masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (én a massza tetejére vagdostam egy pici teavajat még), és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, és díszítsük a kész sütit, akár csokimázzal, mandulával, porcukorral...
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 580
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bögrés marcipános mákos, mákos bögrés süti marcipánnal, marcipános-mákos bögrés süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

293
barna cukor 1 bögre
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 kávéskanál
1 csipet
finomliszt 1.5 bögre
tej 2.5 dl
mák 75 g
marcipán 200 g
citromhéj 1 citromból nyert
mandulaaroma 10 ml
teavaj 40 g