Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boci muffin

Boci muffin
Boci muffin
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a receptre a Nők Lapja Café - Sütik képpel topikjában leltem. Az eredeti recept, a  "Boci kocka"  ugyanígy készül, csak nem muffinformában, hanem őzgerincformában, és a végén kell kockákra vágni.
Gondoltam vigyünk bele még egy kis fantáziát, próbáljuk ki muffinformában ;).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből, lisztből és a vajból besamel mártást készítünk, közben adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét vagy a vaníliáscukrot. Kicsit kihűtjük.
  2. A három tojást felverjük habosra a cukorral, majd hozzákeverjük a főzött krémhez.
  3. Elfelezzük a krémet, és az egyikbe tesszük a kakaót és az olvasztott csokit. Hogy egyforma sűrűségű legyen mindkét tészta, a sárgához hozzákeverünk még 2 ek. lisztet.
  4. Kivajazott-lisztezett muffinormába kanalazzuk felváltva a két krémet (a szilikonformát nem kell kikenni).
  5. A tepsit vízfürdőbe állítjuk és megsütjük.

 


  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 165 704
elküldve: 10
receptkönyvben: 1 642
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Boci csokis muffin, muffin Boci csokival

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vhala
vhala Sat, 2013-12-07 16:52

Isteni lett, pont olyan, mint a képen. Köszönöm a receptet. :-)

anita hiripi
anita hiripi Sun, 2011-08-28 18:19

 Sziesztok!
Nekünk sikerűlt!
Ezt a receptet a kislányon nézte ki ma reggel és meg is csináltuk!
Nagyon ízlik mindenkinek köszönjük a receptet !Megmondom őszíntén,hogy kicsit féltünk tőle a hozzászólások miatt ,de sikerűlt!!!!!!!!!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-22 07:27

Jól néz ki a képen, bár olyan mufint nem csináltam még amibe besamel mártás kell.
De amit nem értek: A képen az van előkészület 10 perc, sütés 30 perc. Ezzel szemben a leírásban 1 óra sütési idő szerepel.
Muffint szoktam sütni, azzal a recepttel fogom elkészíteni. Itt amúgy is a díszítés a lényeg.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 17:22

sziasztok én már nagyon sokszor megcsináltam nekem sem úgy nézett ki mint a képen, hanem mint egy rózsa úgy kinyílt. én mindig vízfürdőbe sütöttem és a muffin formába raktam papírt amit a háromnegyedéig raktam tésztával a belseje puding állagú a teteje ropogós. én szoktam még keményítőt is rakni a tésztába.
sok sikert mindenkinek

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 17:56

Sziasztok. a recept nekem is furcsának tünt (én a férfi).konyhatündér barátnőm keveselte a lisztet, ezért kicsivel többet tettünk bele. kb 6 dkg. majd kb ugyan ennyi cukrot. kristály cukrot. mivel a recept nem irja egyértelműen hogy milyen cukor is kell bele. (még mindig a férfi volnék). mi tettünk bele fél csomag sütőport is,hogy kicsit megkeljen a tészta sütéskor. formára nagyon jo lett. viszont nekünk is a teteje már égni kezdett,miközben a belseje még nyers volt. mi gáz sütöben csináltuk,viz fürdő nélkül. mi maffin sütőpapirt használtunk,viszont a tulsok sütés miadt nem igazán akar lejönni a papir a maffinrol. mi 70%-os csokival csináltuk. igy is nagyon jo lett izre. üdv : wojto és melinda :)

Mágika24
Mágika24 Sun, 2011-03-06 11:49

Sziasztok! Megsütöttem. Most lett kész. A teteje tökéletes, az alja meg olyan, mint a puding. A cukrász keresztanyukám azt mondja, hogy ez ilyen. Ízre nagyon finom. Üdv mindenkinek!

Kexie
Kexie / Kexie Thu, 2011-03-03 12:23

Mikor elkezdett pirulni a teteje én is letakartam alufóliával. Ilyen érdekes sütit még nem ettem, a teteje megsült, az alja megfőtt, számomra szokatlan volt a konzisztenciája, de határozottan nem rossz. De nekem sajnos csak 9 muffin formát töltött meg (és azt sem tele) ez a mennyiség, úgyhogy gyorsan eltűnt az asztalról :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-03-02 18:48

Most sült ki, nagyon finom lett. A vízfürdő, az azt jelenti, hogy a sütő aljába teszünk egy tepsit, amibe vizet öntünk. Ez azért kell, mert különben sülés közben kiszárad a tészta. Ha a teteje már pirul és a belseje még nyers, akkor le kell takarni alufóliával vagy sütőpapírral! így garantáltan megsül a közepe is! Minden süteményre igaz ez. (A Besamellt pedig sűrűre kell főzni. Kb. 3 evőkanál liszt kell 2,5 dl tejhez). Amúgy ez mind alap. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 18:48

jól néz ki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 13:14

Én is csatlakozom, nekem sem sikerűlt. pedig kétféle képpen is probáltam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 14:56

én azt nem tudom h mi az h a tepsit vízfürdőbe tesszük???

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 20:00

Nekünk nem sikerült pedig őzgerincformába csináltuk és nem sült meg 1 óra alatt a közepe! De azért jó a recept.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-11 01:02

Nem rég sütöttem meg ezt a receptet. Tényleg nem muffin-szerű lett az eredmény, de ízre nem rossz. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 12:54

hogy a francba kell ezt megcsinalni? fogalmunk nincs! Fruzsi, Pista, Muki

gevi1931
Livi / gevi1931 Sun, 2010-08-08 14:47

Nekem csak a liszt kevés 4 dkg ? Ha meg 40 dkg azt meg soknak találom boci sütit azt készitettem már de az jól sikerült

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 10:38

akkor most jó vagy rossz??????

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 10:38

akkor most jó vagy rossz??????

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 21:38

Most csináltam meg,nagyon finom lett. Dupla adagot csináltam,egyik felét őzgerinc formában,a másikat muffin sütőben csináltam.Egy kicsit több lisztet raktam bele,féltem a hozzá szolások miatt.JÓ RECEPT AJÁNLOM MINDENKINEK.

Izzie
Izzie Mon, 2010-06-21 07:29

Nekem tökéletesen sikerült, mindent a leírtak szerint csináltam. 10 perc alatt elfogyott. Jó recept.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 17:12

Hát, ... Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Nekem is szétégett a teteje, és a belseje meg nyers maradt.
Kis lángon csináltuk direkt, hogy ne égjen meg, de hiába. - a teteje megégett sajnos.
És nem légkeveréses gázsütőben csináltuk.
Biztos jó ez a recept, vagy csak a Boci csoki cégnek csinálnak boltot?
Többször biztos nem pancsolok ennyit feleslegesen. :-(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-18 14:50

Sziasztok!
A 40 dkg liszt egy kicsit (NAGYON) sok lenne egy besamel mártáshoz, mivel ugye az elején azt kell készíteni. A besamel mártás arányai pont jók, a vaníliás cukor helyrehozza azt az 1-2 dkg eltérést, ami lisztet illeti.
szilvia ulman nevű kedves olvasónál jelentkező probléma tipikus hiba, amit minden receptben le kéne írni, de szakács létemre csak egy-két olyan recepttel találkoztam ami említené, hogy a légkeveréses sütőben 20-40 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten kell sütni. Erre én is ráfáztam a bejglimnél. De szerencsére tanáraim korrigálták a problémát, és elárulták mi a hézag. :)
Magas süti tényleg nem lesz, de nem is baj, mert a sütőportól kicsit herótom van már. :)
A vízfürdőre pedig azért van szükség, mert egy ilyen összetételű sütit hiba lenne páramentes sütőben sütni, illetve a zománccal együtt jönne ki a formából egy óra után. :)
Én is kipróbálom amint lehetőségem lesz a sütőmhöz jutni! Utána majd kiderül, lehet, hogy nekem is csak az elmélet csillogott meg a receptből! :)

Sok sikert mindenkinek!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-15 18:57

Sziasztok!Nekem is rosszul sikerült-kivul megégett, belul meg nyers...és szerintem nem is a vizzel, hanem a liszttel lehet a gond,szerintem el van irva-40 dkg helyett 4 van irva a receptben.Probaltam vizzel és viz nelkul is, de ugyanaz lett az eredmeny...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-01-21 18:27

hogyan kell nem értem azt a1 órás részt

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-12-19 13:20

En tegnap megsütöttem!Sajnos nem olyan lett,mint a kepen (nekem is annyira megtetszett,hogy rögtön nekialltam elkesziteni:-) ) nem tudom mi lehet az oka,mindent a leirtak alapjan csinaltam!A teteje megegett szinte,belül meg nyers maradt,1 ora sütes ellenere.Es szegenykek ugy neztek ki mint akiket kilapitottak...Miert kell vizfürdöbe allitani a format?Szerintem nekem azert nem sült meg a közepe.Lehet majd meg 1x nekifutamodok-viz nelkül.
SY

Nikkancs04
Nikkancs04 Fri, 2008-12-19 13:53

Bocsanat, azt elfelejtettem mondani, hogy magas sutire nem kell szamitani, hiszen nincs benne semmi sem,ami felfujja (pl sutopor)

Nikkancs04
Nikkancs04 Fri, 2008-12-19 13:50

Szia!

Az az igazsag, hogy errol a receptrol nagyon megoszlanak a velemenyek. Voltak akiknek nagyon jol sikerult, es voltak, akiknek ugyanaz volt a gondjuk, mint Neked. En tobbszor megcsinaltam, mindig gozfurdoben, es soha nem volt vele gondom. Mindent a recept szerint csinaltam. Talan a sutotol is fugghet..
Azert nem ugy kell elkepzelni ezt, mint egy normalis muffint, mivel a csoki miatt eleve egy kicsit "tomorebb" marad, olyan ragacsos jellegu edesseg. Szerintem akkor a finom, amikor mar kihult, mert ugye melegen a csoki miatt ragadosabb lesz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-12-19 10:40

Ez nagyon guszta!

348
tej 2.5 dl
tojás 3 db
cukor 6 dkg
finomliszt 4 dkg
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vanília 1 db
csokoládé 5 dkg