r
Nosalty Logó

Csokis-mentás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Csokis-mentás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 626 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 2513 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 251 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 626 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 2513 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből 4 dkg cukorral kemény habot verünk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és robotgéppel addig keverjük, míg egészen halvány sárga lesz.
  2. Egy tálban a lisztet, a kakaót és a sütőport egy csipet sóval összekeverjük. A fehérje habot óvatosan a felvert cukros tojássárgákhoz keverjük, majd apránként hozzászitáljuk a lisztes kakaós keveréket és csomómentesre keverjük.
  3. Ezután a papírral kibélelt muffintepsi mélyedéseibe kanalazzuk az így kapott masszát, és megsütjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a krémet: a pudingport kb. fél dl tejjel és a cukorral simára keverjük, a többi tejet pedig felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingos részt is és sűrűsödésig főzzük, majd megvárjuk míg kihűl.
  5. A margarint robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a mentaszirupot, és így sima krémmé keverjük.
  6. A csokit gőz fölött felolvasztjuk és a kihűlt muffinok tetejét belemártjuk.
  7. Ezután berakjuk a hűtőbe, kb. 15 percre, hogy a csoki megdermedjen. Mikor a csokiréteg megszilárdult, a mentás krémet a muffinok tetejére kanalazzuk.
  8. 1 órára betesszük a hűtőbe, majd csokiforgáccsal díszítve kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5447
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Mi tagadás, ezt a muffint a zöld dobozos csokis-mentás lapocskák ihlették:)  Mini muffintepsiben készítettem (24 mélyedéses), hogy ne legyen annyira tömény a krémtől, de persze hagyományos, 12 mélyedéses formában is elkészíthető. Az alapja egy puha, kakaós piskótaszerű tészta, amit csokiba mártottam, majd lágy, enyhén mentás krémmel “koronáztam meg”. A nemrég elkészült blogom első publikált receptje. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?