r
Nosalty Logó

Boci-boci tarka süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Boci-boci tarka süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Krém

Tészta

Máz

Összesen 945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Krém

Tészta

Máz

Összesen 5666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Krém

Tészta

Máz

Összesen 217 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7545.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    2603 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.6 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 5666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Krém

Tészta

Máz

Elkészítés

Krém

  1. A tejet és cukrot megfelezve megfőzzük a két pudingot (külön-külön), hagyjuk kihűlni.

Tészta

  1. Először a száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a többit, a tojásfehérje kivételével, s csomómentesre, szépen kikeverjük.
  2. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, s óvatosan beleforgatjuk az előbbi masszába.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tészta felét, majd a második felébe 1-2 kanál kakaóport keverünk, s így a tésztát ráöntjük az előzőre. Attól lesz cirmos a tésztája, hogy villával kissé "összekócoljuk" az egymásra öntött, kétszínű tésztát.
  4. Végül a tésztára kanalazzuk (vízbe mártott kanállal) a pudingokat.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 30-40 percig sütjük. Én jénai tepsiben sütöttem, a mérete 28x33 cm!
  6. Ha megsült - tűpróbát is alkalmazhatunk -, kivesszük, a mázat a tészta tetejére öntjük, elkenjük egyenletesen, s pár percre visszatesszük a sütőbe. Ezután hagyjuk kihűlni, s tetszőleges alakzatra szeletelve tálalhatjuk is!

Máz

  1. A hozzávalókat kis tálkában összekeverjük - nem szükséges, hogy a cukrok feloldódjanak -, s a megsült tészta tetejére öntjük, elkenjük egyenletesen, s pár percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28X33X6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20319
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kicsit izgalmasabbá, látványosabbá szerettem volna tenni egy ismert süteményt, így "átkonvertáltam", kis cirmos lett belőle... és finom nagyon... próbáljátok ki szerintem, így jobb, finomabb, csinosabb! :)

Hozzávalók

Krém

Tészta

Máz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek