r
Nosalty Logó

Blue Curaqao süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Blue Curaqao süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 1360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 6797 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 285 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 1360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    335.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6735.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.7 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2334 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 6797 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba a tészta összes hozzávalóit beletesszük, és robotgéppel krémes állagúvá összedolgozzuk.
  2. A sütőformát vajjal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát a sütőformába öntjük, elsimítjuk.
  4. Betesszük sülni (figyeljük közben, aranybarna lesz, felemelkedik). Kivesszük, hagyjuk hűlni.
  5. Az őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk fel.
  6. Egy tálkában a pudingport és a cukrot, valamint 1 dl tejet elkeverjük simává, majd beleöntjük a likőrt (ennyi mennyiségtől inkább tengerzöld színű lesz, aki igazán kéket akar, tegyen bele kék ételszínezéket).
  7. Egy tejforralóba pici vizet teszünk, a maradék tejet felforraljuk, keverés mellett a likőrös pudingport belekeverjük, és kis lángon, keverés mellett összeforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  8. A kihűlt tésztalapra rárakjuk a felszeletelt őszibarackot, majd ráöntjük a langyos pudingot, elsimítjuk.
  9. Tetszés szerinti formában rászórjuk a kókuszreszeléket.
  10. Hűtőbe téve, 1 óra múlva szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3882
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Ajánló

A likőrből túl sokat ne tegyünk, főleg, ha gyerek is eszik belőle. Igaz, így tengerzöld és nem kék a színe, de nem baj. Finom lett  így is :-). A pudingnál figyeljünk, mert a vaníliás pudingport és a cukrot tényleg csak egy deci tejjel kevertem simára, és úgy adtam hozzá a likőrt. A felforralt tejnél lehet variálni, a megadott mennyiség körülbelül van, ez a likőrös pudingos hozzáadás, megváltoztatta, tehát ha kell, adjunk még hozzá tejet. Úgyis, ahogy keverjük, látni fogjuk, hogy szükséges-e, szépen kezd besűrűsödni vagy nem. Keverjük állandóan, hogy sima legyen a puding. Aki igazán kéket szeretne, tehet bele kék ételszínezéket :-). Aki sokallja, használjon kevesebb likőrt. A legdrágább alapanyag : a likőr. :-) Nagyon finom, tengerzöld színű, egzotikus különlegesség lett a süti :-)) Nem is kellett bele ,nekünk, a kék ételszínezék,- de ha mégis : jobb a curaqao aroma (kék színű ) :-)) Tálaljuk sok finom friss tejszínhabbal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Blue Curaqao süti
Éva-Anyóca 350 recept

Megtetszett egy kék színű krémes- süti receptje. El is raktam. Sikerült, de nagyon, mert nem találtam.:-) Pedig rá 4 napra, a kedvenc közeli boltomban kaptam azt a likőrt, amit a krémhez a recept írója használt. Akkor sem adtam fel. Ezért elővettem a morzsás pite receptet, és annak a tésztáját használtam fel. Finom lett :-). A teteje az már a kékes újdonságú puding. Érdekes színe, íze vonzotta a kíváncsi, édességre vágyó családot. Vendéget is kínáltunk, és mindenkinek ízlett. :-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jó ötletnek t?nik ez a süti, de a tészta adagja nekem kicsit soknak t?nik. Fél kg liszt... Ha pedig jól szerepel ez a fél kg, az akkor 1 piteformába sül? El?re is köszönöm.

Éva-Anyóca

Kedves tidu86! A recept szerint ennyi kell, és én egy pite formában készítettem,...sikerült, finom volt.:-) Természetesen, ha soknak t?nik, akkor lehet kevesebb?l készíteni, arányosan a többit is kevesebbre venni , a hozzávalót,...ez esetben akkor ez csak egy alap ötlet. Remélem, sikerül elkészíteni. Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek