Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmáspite

Birsalmáspite
Birsalmáspite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a sütivel az első díjat megnyertem az idei sütiversenyen.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A birsalmát megtisztítjuk és megpároljuk.
  3. Az 1 kg almát megtisztítjuk és egy nagy tálba lereszeljük, majd hozzáadjuk a párolt birset, a vaníliás cukrot, kristálycukrot és a fahéjat. Jól összekeverjük.
  4. Kivesszük a hűtőböl a tésztát és 2 részre osztjuk.
  5. Az egyik részt kinyújtkuk tepsi nagyságúra és beletesszük. Megszórjuk búzadarával és rásimítjuk a tölteléket.
  6. Újra megszórjuk buzadarával, majd kinyújtjuk a másik tésztát és beborítjuk a tölteléket.
  7. Felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk.
  8. A diót apróra vágjuk és kristálycukorral együtt a sütemény tetejére szórjuk.
  9. Közepesen meleg (180 fok) sütőben megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 024
elküldve: 8
receptkönyvben: 216
elkészítve: 11/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Mezei Eszter

Mióta szakács: 2009.10.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

birsalmás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Fri, 2013-10-11 20:24

Tegnap sütöttem meg, gondoltam megosztom a tapasztalataim! :)
Nekünk egy kicsit vastag lett a tésztája, szerintem féladag is elég lenne. A birsalmát nagyon nehéz megpucolni, szeletelni, de én zöldséghámozóval szedtem le a héját. Miután felkockáztam citromlével locsoltam, hogy ne barnuljon be olyan hamar. Nagyon hamar megpárolódik kb. 1-2 dl vizet öntöttem alá, szórtam rá 1-2 evőkanál cukrot is. Én az almát is kockákra vágtam és együtt pároltam a birssel.
Tényleg fantasztikus illat járta be a lakást, könnyű és finom recept és jó felhasználása a rengeteg birsalmának! :)

Maffci
Maffci / Maffci Tue, 2012-11-06 21:20

Nagyon finom süti, ma megsütöttem egy gáztepsivel, hát 1 óra múlva hűlt helye volt..:) Köszi a receptet! Annamari

szosa2
szosa2 Fri, 2011-10-14 06:16

Szia
Megkérdezhetem hogy mekkora tepsibe készítetted el??
Üdv: Éva

vaggyula
vaggyula Sat, 2010-11-13 16:56

Szia Eszter! Nálunk is nagyon kedvelt ez a fincsi süti. Már sokszor megsütöttem, mert ez egy olyan igazán nagymamás süti, amelynek az íze, illata majd évek múlva is engem idéz fel az unokáknak (akkor is ha én már nem leszek). De örömmel írom meg, hogy anyósomnak, aki már 87 éves, is igazi élmény ez a Birsalmás pite. Családom és magam nevében is igaz szívvel köszönjük, hogy közkinccsé tetted a receptedet!
üdvözlettel: Vircsi

A-nett
A-nett Mon, 2010-11-08 15:15

Szia! Leírnád nekem, hogy hogyan pároljam meg a birset? Milyenre kell vágni, mennyi vizet tegyek alá, kell-e bele cukor és kb hány percig kell párolni? Előre is nagyon köszönöm! Holnap szeretném megcsinálni a sütit, de itt elakadtam :) Köszi!

zsildabil
zsildabil Fri, 2009-10-30 20:19

Kedves Eszter! Nagyon finom süteményreceptet tettél fel a weblapra, nekünk nagyon ízlett az eredmény! Rengeteg birsalmánk van, már kifogytam az ötletekből, amikor rátaláltam a te receptedre.
Kicsit több birset tettem bele, mint írtad, de igazán friss, nem túl édes, tehát tökéletes az ízhatás. gratulálok! Kár, hogy kevesen kedvelik ezt a vitamindús gyümölcsöt! Üdv: Zsildabil :)

557
finomliszt 50 dkg
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
tejföl 150 g
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
búzadara 2 evőkanál
birs 0.5 kg
alma 1 kg
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
dió 5 dkg