r
Nosalty Logó

Birsalmáspite

NS
Birsalmáspite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

558
Kalória
7.6g
Fehérje
81.7g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
127g
Víz
26.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
33.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5568 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    127 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    816.9 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1270.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1507 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 5568 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A birsalmát megtisztítjuk és megpároljuk.
  3. Az 1 kg almát megtisztítjuk és egy nagy tálba lereszeljük, majd hozzáadjuk a párolt birset, a vaníliás cukrot, kristálycukrot és a fahéjat. Jól összekeverjük.
  4. Kivesszük a hűtőböl a tésztát és 2 részre osztjuk.
  5. Az egyik részt kinyújtkuk tepsi nagyságúra és beletesszük. Megszórjuk búzadarával és rásimítjuk a tölteléket.
  6. Újra megszórjuk buzadarával, majd kinyújtjuk a másik tésztát és beborítjuk a tölteléket.
  7. Felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk.
  8. A diót apróra vágjuk és kristálycukorral együtt a sütemény tetejére szórjuk.
  9. Közepesen meleg (180 fok) sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p

Ezzel a sütivel az első díjat megnyertem az idei sütiversenyen.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...