r
Nosalty Logó

Almás karamellás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Grillázs
Almás karamellás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4196 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 700 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1722 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 4196 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a karamellt: a tejszínt a barna cukorral, mézzel főzzük közepes fokozaton, folyamatos keverés közben addig, amíg szószos állaga nem kezd lenni. Ekkor beletesszük a vajat és a vaníliás cukrot. Félretesszük.
  2. A vajból, a lisztből, a cukorból a csipet sóval tésztát gyúrunk, de csak olyan morzsásat, nem kell összeállítani.
  3. Az almákat megpucoljuk, magházát kivágjuk, és közepes kockákra vágjuk, majd egy piteformába rakjuk. Vagy amilyen formátok akad. Én sem piteformába raktam. :)
  4. Rászórjuk a pekándiót, és meglocsoljuk 2 dl karamellel. Összeforgatjuk.
  5. A morzsalékos tésztával betakarjuk, és előmelegített sütőben 180-200 fokon 20-25 percig sütjük, szép aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5609
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 05.

Ajánló

Hozzá kínálhatunk habbá vert tejszínt cukor nélkül, hiszen van a sütiben elég! Ez amolyan kanalazós süti, de megéri kipróbálni, nem fogtok csalódni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Grillázs 10 recept

Szeretem a hagyományos almás pitét, de gondoltam, mi lenne, ha megbolondítanánk valamivel... és mivel a karamellás almát már kóstoltam, egyből ez jutott eszembe!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...