r
Nosalty Logó

Almás pite Virágtól

Virág76
Almás pite Virágtól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

730
Kalória
10.3g
Fehérje
94.3g
Szénhidrát
37.2g
Zsír
121.6g
Víz
116g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
40.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    297.4 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4940 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    754.8 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    972.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 5823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszteket, cukrot, sütőport és a sót összekeverjük, majd összedolgozzuk a 2 tojással, illetve a puha vajjal.
  2. A tésztát két részre vesszük. Az egyik felét kinyújtjuk, majd tepsibe fektetjük. Ízlés szerint megkenjük lekvárral (nálunk baracklekvár), meghintjük darált dióval, végül elsimítjuk rajta a tölteléket. Ezután a tészta másik felét kinyújtjuk, és befedjük vele az előbbit. A tetejét kicsit megszurkáljuk.
  3. A sütőt előmelegítjük, majd kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha valaki úgy szereti, a tetejét meghintheti kicsi porcukorral (szőlőcukorral) is.

Töltelék

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük (vagy apró kockára vágjuk) és egy edénybe tesszük. Megszórjuk a fűszerekkel, a cukorral és egy kicsi vajjal átpároljuk. Kicsit hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik kedvencem az almás pite. Az eredeti receptet még a mamámtól tanultam, és mostanában próbáltam meg pár hozzávalót egészségesebbre cserélni. Mindig kísérletezünk a töltelékkel is, most ezt a verziót osztom meg. Akinek az ízlése más, természetesen a lekvár a dió, illetve a gyömbér simán elhagyható. Úgy is nagyon finom. A fényképen látható elrendezés a kamasz fiam műve :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...