r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy Kleo süti

NS
Almás pite ahogy Kleo süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

1750
Kalória
21.9g
Fehérje
225g
Szénhidrát
88.9g
Zsír
290.6g
Víz
393.4g
Koleszterin
11.9g
Élelmi rost
116.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 1750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 8741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    444.6 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4854.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1124.9 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1452.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3179 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1643 micro
Összesen 8741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, 20 dkg kristálycukorral, a fahéjjal,a reszelt citromhéjával tűzön kevergetve, a levét elpárologtatjuk, hozzákeverjük a darált diót, a darált babapiskótát. Lehűtjük a tölteléket.
  2. Elkészítjük a linzertésztát (ha van, márványasztalon), a porcukrot és a lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, közepébe mélyedést csinálunk, melybe 4 tojássárgáját és 1 dl tejfölt teszünk, a tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 téglalap alakot formázunk belőle. Hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Az egyik téglalapot lisztezett asztalon 4 mm vastagra nyújtjuk, és (közepes, nagy) tepsi méretűre vágjuk. Sodrófára felcsavarjuk, és a száraz tepsibe helyezzük, villafokával megszurkodjuk a tetejét kicsit, és a sütőben elősütjük.
  4. Ha elősütöttük, rákenjük a tölteléket, és a másik tésztát ugyanolyan méretűre nyújtjuk, illetve formázzuk.
  5. Tojással megkenjük (1 db), villafokával díszítjük, villával megszurkodjuk, és rászórjuk a durvára darabolt diót.
  6. Az előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Pár perc pihentetés után széleit levágjuk, porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sohase szerettem az almás pitét. Mikor szakácsnak tanultam a suliban, ott tanultam ezt a receptet, megkóstoltam, és egyből az egyik kedvencem lett:). Azóta sütöttem töbször is otthon, illetve németben is. Kinnt is nagyon ízlett mindenkinek:).

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...