r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy Kleo süti

NS
Almás pite ahogy Kleo süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

1750
Kalória
21.9g
Fehérje
225g
Szénhidrátok
88.9g
Zsír
290.6g
Víz
393.4g
Koleszterin
11.9g
Rost
116.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 1750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 8741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    444.6 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4854.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1124.9 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1452.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3179 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1643 micro
Összesen 8741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, 20 dkg kristálycukorral, a fahéjjal,a reszelt citromhéjával tűzön kevergetve, a levét elpárologtatjuk, hozzákeverjük a darált diót, a darált babapiskótát. Lehűtjük a tölteléket.
  2. Elkészítjük a linzertésztát (ha van, márványasztalon), a porcukrot és a lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, közepébe mélyedést csinálunk, melybe 4 tojássárgáját és 1 dl tejfölt teszünk, a tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 téglalap alakot formázunk belőle. Hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Az egyik téglalapot lisztezett asztalon 4 mm vastagra nyújtjuk, és (közepes, nagy) tepsi méretűre vágjuk. Sodrófára felcsavarjuk, és a száraz tepsibe helyezzük, villafokával megszurkodjuk a tetejét kicsit, és a sütőben elősütjük.
  4. Ha elősütöttük, rákenjük a tölteléket, és a másik tésztát ugyanolyan méretűre nyújtjuk, illetve formázzuk.
  5. Tojással megkenjük (1 db), villafokával díszítjük, villával megszurkodjuk, és rászórjuk a durvára darabolt diót.
  6. Az előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Pár perc pihentetés után széleit levágjuk, porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sohase szerettem az almás pitét. Mikor szakácsnak tanultam a suliban, ott tanultam ezt a receptet, megkóstoltam, és egyből az egyik kedvencem lett:). Azóta sütöttem töbször is otthon, illetve németben is. Kinnt is nagyon ízlett mindenkinek:).

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...