Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite ahogy Kleo süti

Almás pite ahogy Kleo süti
Almás pite ahogy Kleo süti
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sohase szerettem az almás pitét. Mikor szakácsnak tanultam a suliban, ott tanultam ezt a receptet, megkóstoltam, és egyből az egyik kedvencem lett:). Azóta sütöttem töbször is otthon, illetve németben is. Kinnt is nagyon ízlett mindenkinek:).

hozzávalók / 5 adag

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az almás sütiket, és azoknak is, akik nem...nem fogtok csalódni:). Jó étvágyat:)!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, 20 dkg kristálycukorral, a fahéjjal,a reszelt citromhéjával tűzön kevergetve, a levét elpárologtatjuk, hozzákeverjük a darált diót, a darált babapiskótát. Lehűtjük a tölteléket.
  2. Elkészítjük a linzertésztát (ha van, márványasztalon), a porcukrot és a lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, közepébe mélyedést csinálunk, melybe 4 tojássárgáját és 1 dl tejfölt teszünk, a tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 téglalap alakot formázunk belőle. Hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Az egyik téglalapot lisztezett asztalon 4 mm vastagra nyújtjuk, és (közepes, nagy) tepsi méretűre vágjuk. Sodrófára felcsavarjuk, és a száraz tepsibe helyezzük, villafokával megszurkodjuk a tetejét kicsit, és a sütőben elősütjük.
  4. Ha elősütöttük, rákenjük a tölteléket, és a másik tésztát ugyanolyan méretűre nyújtjuk, illetve formázzuk.
  5. Tojással megkenjük (1 db), villafokával díszítjük, villával megszurkodjuk, és rászórjuk a durvára darabolt diót.
  6. Az előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Pár perc pihentetés után széleit levágjuk, porcukorral meghintjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 824
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kleo86

Mióta szakács: 2011.09.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-fahéjas-almás pite, almás lepény másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1749
alma 1.5 kg
cukor 20 dkg
fahéj 0.5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
dió 5 dkg
babapiskóta 5 dkg
porcukor 20 dkg
finomliszt 60 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 40 dkg
tojássárgája 4 db
tejföl 1 dl
tojás 1 db
dió 5 dkg
porcukor 2 ek