Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajt Yoffi konyhájából

Birsalmasajt Yoffi konyhájából
Birsalmasajt Yoffi konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám csinált birsalmasajtot, és kedvet kapta én is hozzá.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat megmossuk, feldaraboljuk nagyobb kockákra. A magházat és a héját nem kell kivágni belőle!
  2. Feltesszük főni annyi vízzel, ami éppen ellepi, és puhára főzzük. Ez kb. 25-30 perc. 
  3. Ha megfőtt leszűrjük, megszabadítjuk a magházától és a héjától, pürésítjük, és cukorral visszatesszük főni.
  4. Állandóan kevergetve besűrítjük. Ha kész, olajos magvakat keverhetünk bele. 
  5. Fóliával kibélelt tepsibe simítjuk, és egy hétig hűvös helyen tároljuk, hogy alaposan ki tudjon száradni.
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birssajt, birsalmazselé, házilag készített birsalmasajt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

413
birs 2 kg
cukor 15 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
dió 3 dkg
mandula 3 dkg