r
Nosalty Logó

Birsalmasajt pirított dióval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tomatotree
Birsalmasajt pirított dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 1% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3253 kcal
  • 1% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 1% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 814 kcal
  • 1% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.2 g
  • Cukor
    702 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3253 kcal
  • 1% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birset negyedekbe vágjuk, meghámozzuk, a magházát kivájjuk, és a hibás részektől is megszabadítjuk. Kezekre vigyázni, mert ez embert próbáló feladat! :)
  2. Egy méretes fazékba rakjuk, közben rácsepegtetünk egy keveset a citrom kifacsart levéből.
  3. 2-3 ujjnyi vizet öntünk alá, és felforraljuk. Ez is odafigyelést igényel, mert a kevés vízben esetleg odakaphat.
  4. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd botmixerrel egyenletesre pürésítjük. Ezt a netto mennyiséget lemérjük, és kilónként 70 dkg cukrot hozzáadva, újra feltesszük főni.
  5. Folyamatos keverés közben felforraljuk, a cukor addigra jól elolvad benne, és az a kevés víz, amiben az első főzéskor tettük, elpárolog, a birsmassza szépen besűrűsödik.
  6. Közben hideg vízzel kiöblítünk néhányműanyag edénytvagy magasabb falú tálcát, amibe majd öntjük a sajtnak valót, és egy teflonedényben zsír nélkülmegpirítunk egy marék diót.
  7. Ha a fakanálról már csak nehezen cseppen le, és egy kis tányérra cseppentve nem folyik, akkor elkészültünk.
  8. Másfél-kétujjnyi magasságnál ne terítsük vastagabbra. Ha kihűlt, csak egy selyempapírtvagy papírtörölközőt terítünk az edényekre, hogy levegőzzön a bisalmasajt. Másnapra teljesen megköt, akár át is fordíthatjuk, hogy az alja kerüljön felülre.
  9. Dugjuk el jól, ha sütibe is szeretnénk belőle használni, ha csak nassnak készült, 1-2 nap után már fogyasztható is!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25312
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Ajánló

Anyu is minden évben csinál birsalmasajtot, én is. Az övé inkább sárga szokott lenni, az enyém meg inkább piros. Sose értettük, min múlik, míg egyszer az ő utasításait követtem, és rájöttem a megfejtésre: én a cukrot már az első forrásnál beletettem: ettől egyből elpirult. Anyu a második forrásnál tette bele, az ő sajtja sárga maradt. Ízre semmi különbség!

Receptkategóriák

Birsalmasajt pirított dióval
Tomatotree 262 recept

Minden évben csinálok birsalmasajtot, mert én vagyok a fő rajongója, de a többiek is rájárnak. Többnyire elnassoljuk, mire beletenném valamilyen sütibe. :) Egyébként egyszerűen felkockázva fogyasztjuk, most csak a fotó kedvéért használtam kiszúró formát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!