Nosalty Logó

Birsalmasajt Timi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ezen a képen: Birsalmasajt Timi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4804 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 401 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1097 g
  • Cukor
    802 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 4804 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmáról a "bolyhokat" lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!)
  2. Egy fazékban annyi vízzel, hogy a gyümölcsöt ellepje, feltesszük főni. Akkor jó puha, ha a héja megreped (kb. 1 óra főzés - gyümölcstől függően).
  3. Leszűrjük a gyümölcsöt, héjastól botmixerrel összetörjük. Lemérjük a gyümölcspép mennyiségét.
  4. A gyümölcspépet odatesszük főni (kb. 10 perc), majd gyümölcspép kg-ként a cukrot és a citromlevet hozzáöntjük.
  5. Keverjük és keverjük nagy türelemmel addig, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy látjuk keveréskor az edény alját, vagy ha olyan sűrű nem lesz, hogyha tányérre cseppentjük, nem folyik el (kb. 1,5 óra).
  6. Kibélelünk kompótostálakat vagy őzgerincformát folpackkal, ebbe kanalazzuk a birsalmasajtot, lehet bele tenni olajos magvakat ízlés szerint.
  7. Hűvös helyre tesszük 1 napig, másnap kiszedjük a formákból, és még 1 hétig hűvös helyen száradni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 41352
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Gyümölcskenyérbe és nassolni kiváló!

Receptkategóriák

Az első adagot elrontottam, mert nem főztem elég ideig, nem sűrűsödött be. De a második sikerült. Nagy türelem és kitartás kell hozzá.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Itt az én birsalmasajt receptem

maria54321

Én is raktam bele diót, de meg penészedet körülötte a sajt !

Törölt felhasználó

Szervusztok! Még új vagyok Nálatok! :o) Szerintem azért penészedhetett meg a dió körül, mert vizes, vagy avas volt a dió. Próbáld meg esetleg más magvakkal.

Törölt felhasználó

nekem nem penészedett meg

Törölt felhasználó

Megcsinálom Mikulásra, recept szerint olajos magvakkal. Remélem, nem penészedik meg nekem sem...! Köszi a receptet :)

Törölt felhasználó

Ez egy kit?n? recept, óriási sikert aratott!!! Köszi, hogy feltetted! :))) Nekem nem penészedett meg (egy kicsi darabot félre tettem, szó szerint eldugtam karácsonyra... az is szép, még mindig) Csak ajánlani tudom, megéri a fáradtságot!

Törölt felhasználó

Mit gondoltok, ezt el lehet készíteni nádcukorral is, vagy ennél kevesebb cukorral? Én régebben ettem csak, de nagyon édesnek találtam. És mivel a héj miatt kocsonyásodik, nem a cukortól, hátha. Igaz, gondolom, tartósít is a cukor.....

Gyermely2009

Én a kompótos v. -bármilyen formáról legyen szó - az aljára szépen, ízlésesen szoktam a diót elhelyezni, majd rámerem a masszát.Amikor kifordítom az edényb?l olyan mint egy tortácska.Soha nem penészedett még meg.Kis száradás után celofánpapírba csomagolom. Ajándéknak is csodás, szaloncukor formára kötve.!

Lidus72

Már a második adagot is megcsináltam, annyi különbséggel, hogy a f?z?vízbe tettem pár szem szegf?szeget és egész fahéjat is. Isteni lett!!! Sajnos nem fogja megérni a száradást..... Köszi a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!