Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajt

Birsalmasajt
Birsalmasajt
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitűnő őszi csemege, én nem szoktam citromlevet tenni bele, igaz általában szokás, de én így szeretem, és szerintem így is mutatós, hogy barna szint kap a birs.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat


alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat jól megmossuk, magházukat eltávolítjuk, és héjastól (csak ha szép a héja) apró kockákra vágjuk, megfelelő edénybe tesszük, felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, és főzzük, míg megsűrűsödik. Amikor sűrűsödni kezd, állandóan kevergetjük, hogy ne égjen oda, akkor jó, amikor a kanalat megemelve, nem csepeg le az alma.
  3. Pudingformákba adagoljuk, egy napot állni hagyuk, másnap kiborítjuk. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy akár egy-két hétig is száríthatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 22 392
elküldve: 3
receptkönyvben: 130
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birsalmasajt pudingformában, édes zselé birsalmából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nhaus
nhaus Thu, 2013-12-12 08:51

hianyolom a puhara fözest es hogy pürezzem vagy sem?!
kiszeretnem probalni!

503
birs 2 kg
cukor 60 dkg
víz 1 dl