r
Nosalty Logó

Birsalma pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Birsalma pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1253 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5007 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 178 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1253 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796.2 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 5007 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva, 30 percet pihentetjük a hűtőben.
  2. A birsalmákat megpucoljuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.
  3. A töltelékhez való cukrot lábasba tesszük, és aranybarnára karamellizáljuk.
  4. A karamellhez hozzáadjuk a felkockázott birsalmát, a citrom reszelt héját, és felöntjük 3 dl almalével, így pároljuk lefedve 5-6 percig.
  5. A két tasak pudingport elkeverjük a maradék 1,5 dl almalével, és hozzáadjuk a birshez, és további kb. 1 percig főzzük óvatosan kevergetve.
  6. A tészta 2/3-át két folpack közt kinyújtjuk, a felsőt eltávolítva belefordítjuk a kivajazott sütőformába. Belenyomkodjuk, és eltávolítjuk a másik fóliát is, majd villával megszúrkáljuk a tésztát.
  7. Belekanalazzuk a birses tölteléket, egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztával díszítjük a tetejét. (rácsozhatjuk, be is fedhetjük vele teljesen - ebben az esetben a tetejét is megszúrkáljuk, hogy a gőz távozhasson - vagy szaggatóval kiszúrt formákkal díszíthetjük)
  8. Tetejét felvert tojással megkenjük, majd aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 48468
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt itthon pár szem birsalmánk, és teljesen véletlen láttam meg egy magazinban a birsalmás pitét, így hát hamar eldőlt a soruk. Az eredmény: omlós tészta, aranysárga savanykás-gyümölcsös töltelékkel. Szerintem (mint minden gyümölcsös pite) langyosan a legfinomabb!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nagyon jól hangzik. Imádjuk a birsalmát. Nekem is van néhány darab a kamrában, kompót helyett pite készül bel?le. Köszi szépen.

Swampy

szia! ez a recept nekem is megvolt eredetiben, de annak hatására készítettem el, hogy te felraktad. tényleg remek recept, mert én nem rajongok a birsalmáért, de így vmi fenséges. :) azoknak is ajánlom akik nem szeretik.

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap este elkészítettem gluténmentes lisztb?l, és szuper lett!! :-) Köszönöm a receptet! :-)

vikki

Örülök, hogy ízlett!:)

Törölt felhasználó

A hozzávalókba esetleg az almalevet is írd be!MA kipróbálom én is.

vikki

Szia, benne van, a tölteléknél: 4,5 dl.

Törölt felhasználó

Nem vagyok egy gyakorlott sütöget?, de most akkor mennyi cukor kell a töltelékben lév? karamelizáláshoz, és a tölteléket forrón tegyen rá a kinyújtott formába helyezett tésztára?És ha jól látom a tetejére is kell még tojás...A tölteléknek jó íze van!Így simán is megenném..:-)

vikki

12,5 dkg, amennyit a recept a tölteléknél ír. Várj vele, míg kicsit h?l és mehet a tésztára. A tetejére ismét tészta kerül, amit meg kell kenni tojással, hogy szép fényes legyen.

vikki

12,5 dkg, amennyit a recept a tölteléknél ír. Várj vele, míg kicsit h?l és mehet a tésztára. A tetejére ismét tészta kerül, amit meg kell kenni tojással, hogy szép fényes legyen.

Marti48

Kedves Vikki! Remek es könnyen elkeszithetönek igerkezö birsalmas receptedet köszönettel eltettem a szakacskönyvembe. Szep hetveget kivanok: Marti

vészbejárat

Most készült el Vikki birsalma pitéje. Egyszer?en tökéletes! Köszönöm a receptet! :)

Ju

Nagyon finom lett, köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Isteni volt, a töltelék, a tészta, egyszer?en tökéletes! :) Köszönöm!

aantee

Nekem nagyon lágy lett a tészta (a rács például teljesen szétfolyt sülés közben a tetején), pedig híven követtem a receptet. A süt?por ízét is nagyon érzem a kész sütin, lehet, h kevesebb is elég lett volna bele.

vikki

Szia, valószín?leg a sütési id?vel volt gond, ami ugye süt?nként eltér? lehet. Amit itt megadtam az csak ilyen kb. sütési id?, a minimális, van amelyik süt?típusnál sokkal több kell neki. Sajnálom, hogy ez most nem sikerült jól:(

vm2011

kedves Vikki! ma elkészítettem a pitédet és nagyon finom lett a végeredmény!:))) a tetejére rácsot tettem,de kimaradt egy kis tészta így is.nem baj,legközelebb majd kevesebb lisztet használok! köszönöm szépen,hogy megosztottad a receptedet! az epres-rebarbarás pitéd,egyébként, mindenkit levesz a lábáról:))) mindenféle gyümölccsel készítem. üdvözlettel:brumi(birsalmarajongó)

vikki

Szia Brumi, szívesen, örülök, hogy ez is ízlett és a rebarbarással is ekkora sikered volt!:)

Lizzy77

Kedves Vikki, tegnap elkészítettem a birsalmás pitét. Nem vagyok egy konyhatündér, süteményt meg pláne ritkán sütök, de így is kiváló lett az eredmény! A receptet híven követtem és minden simán ment. Akkor ijedtem csak meg kissé, amikor a kramellizálódott cukorhoz hozzáadtam a birsalmakockákat és a cukor ragacsosan összeállt. De aztán az almalében szép simán feloldódott . Köszi a klassz receptet!

Törölt felhasználó

nekem nem állt össze,, nem kellene hozzá egy kis tejföl???

bogczi

Csodajó recept. Én alapvet?en a fagyóban ipari mennyiségben fellelhet? ribizlit akartam eltüntetni végre, ahhoz kerestem egy vajas, egyszer? pitetésztát és erre esett a választásom..remek, könnyen kezelhet? tészta és nagyon finom végeredmény. Kipróbálom az eredeti, birsalmás verziót is biztosan.. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek