r
Nosalty Logó

Birsalma pite

vikki
Birsalma pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

1253
Kalória
16.4g
Fehérje
199.1g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
303g
Víz
242.5g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
74.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5007 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    796.2 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 5007 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva, 30 percet pihentetjük a hűtőben.
  2. A birsalmákat megpucoljuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.
  3. A töltelékhez való cukrot lábasba tesszük, és aranybarnára karamellizáljuk.
  4. A karamellhez hozzáadjuk a felkockázott birsalmát, a citrom reszelt héját, és felöntjük 3 dl almalével, így pároljuk lefedve 5-6 percig.
  5. A két tasak pudingport elkeverjük a maradék 1,5 dl almalével, és hozzáadjuk a birshez, és további kb. 1 percig főzzük óvatosan kevergetve.
  6. A tészta 2/3-át két folpack közt kinyújtjuk, a felsőt eltávolítva belefordítjuk a kivajazott sütőformába. Belenyomkodjuk, és eltávolítjuk a másik fóliát is, majd villával megszúrkáljuk a tésztát.
  7. Belekanalazzuk a birses tölteléket, egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztával díszítjük a tetejét. (rácsozhatjuk, be is fedhetjük vele teljesen - ebben az esetben a tetejét is megszúrkáljuk, hogy a gőz távozhasson - vagy szaggatóval kiszúrt formákkal díszíthetjük)
  8. Tetejét felvert tojással megkenjük, majd aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Volt itthon pár szem birsalmánk, és teljesen véletlen láttam meg egy magazinban a birsalmás pitét, így hát hamar eldőlt a soruk. Az eredmény: omlós tészta, aranysárga savanykás-gyümölcsös töltelékkel. Szerintem (mint minden gyümölcsös pite) langyosan a legfinomabb!

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...