Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma-barack kompót gyümölcscukorral

Alma-barack kompót gyümölcscukorral
Alma-barack kompót gyümölcscukorral
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a most megérett apró barackokat és lepotyogott almáimat használtam fel, és igen ízletes kompót sikeredett belőle.

hozzávalók / 5 adag

  • 5-6 apróbb alma
  • 9-10 apróbb sárgabarack
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 1-2 egész fahéj
  • 5-6 szegfűszeg
  • 1 citrom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat mosás után lehéjazzuk, a magházat eltávolítjuk, feldaraboljuk.
  2. A barackokat megmossuk, kimagozzuk.
  3. A fahéjat és a szegfűszeget teafű tartó tojásba rakjuk.
  4. A citromot alapos sikálás után felkarikázzuk.
  5. A feldarabolt almát és a barackot forrásban lévő vízbe rakjuk, édesítjük ízlés szerint, beletesszük a fahéjas teatojást, az édesítőszert (gyümölcscukrot) és a citromkarikákat.
  6. 15-20 perc főzés elegendő.
  7. Langyosan is fogyasztható, de legjobb ha hűtve fogyasztani.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 098
elküldve: 3
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: befőtt, télire, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

diétás alma-barack kompót, gyümölcscukros almakompót barackkal, almás barackkompót fahéjjal és szegfűszeggel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!