Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Élesztős fánk

Élesztős fánk
Élesztős fánk
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

14 éves korom óta imádok gyúrni, dagasztani és sütni. :) Egyik nagy kedvencünk a fánk. Ezt a receptet a TV paprika egyik számában olvastam, és azóta csak így készítem. Frissen felséges, másnapra már persze nem is nagyon marad...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk.
  2. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, és a liszt kivételével az összes hozzávalóval simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet is, majd jó hólyagosra dolgozzuk. Lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk.
  4. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára borítjuk, ellapítjuk, és kiszaggatjuk. Lisztezett tálcára pakoljuk őket, és ismét kelni hagyjuk.
  5. Olajban kisütjük, majd meghintjük porcukorral.
  6. Házi baracklekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 32 152
elküldve: 9
receptkönyvben: 145
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, szalagos fánk, kelesztős fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Tue, 2014-06-03 20:42

Kedves Nerovedova!

Szóval ma elkészítettem a Te recepted alapján ezt a fantasztikus fánkot! Tényleg az! A tésztához a kidolgozás után csak nagyon kevés liszt kellett még pluszban, és tökéletes tésztát kaptam! Arról nem is beszélve: jól meg lettem dicsérve, hogy mennyire isteni lett a végeredmény. Vittem át jó pár szomszédomnak, mert ez a mennyiség nagyon sok lett volna nekünk. 55 vagy 60 darab lett, pontosan nem tudom, mert készítés közben vészesen fogyatkozott! :) A receptet elmentettem, mindig így fogom készíteni.

1475
finomliszt 100 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 4 db
sertészsír 5 ek
1 kk
porcukor 4 ek
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
napraforgó olaj 5 dl