Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk Tami konyhájából

Farsangi fánk Tami konyhájából
Farsangi fánk Tami konyhájából
62 perc / előkészület: 60 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Süteményeskönyben találkoztam vele, és szeretem, mert könnyű és finom, levesek mellé második fogásként!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot és az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, majd hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
  2. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat vagy sütőmargarint és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kitéve addig gyúrjuk, amíg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le és meleg helyre téve kelesszük a duplájára, kb. 30-60 perc alatt.
  3. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentessük. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk.
  4. Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat 2-3 percig sütjük, - itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. Ami nagyon lényeges: a sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 087
elküldve: 5
receptkönyvben: 117
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, lekváros fánk, olajban sült fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elek Ilona
Elek Ilona Sun, 2015-02-01 18:21

hajnaban valaki mind megette,reggel újra kellett sütnöm,hogy a vendégek is megkóstolhassák,így már kétszer elkészítettem

gmiki
gmiki Thu, 2012-11-15 19:08

Kedves Tami! Ez a recept nagyon JÓÓÓ!
Én,aki gasztro analfabéta vagyok,ennyi dicséretben még nem részesültem,amikor elkészítettem.
Egy baj van - repetát követelnek!!!

1857
finomliszt 500 g
tej 200 ml
élesztő 40 g
porcukor 50 g
vaj 60 g
tojássárgája 5 db
napraforgó olaj 5 dl
sárgabaracklekvár 20 dkg
porcukor 5 dkg