Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Berlini fánk

Berlini fánk
Berlini fánk
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A Süssünk Örömmel receptkártyán találtam erre a receptre, már tavaly is nagy sikert aratott, idén be is neveztem a fészbúkos versenyre...egy olyan bevásárló táskára már nagyon régóta vágyom :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A receptben azt írták, hogy olvasztott vajban süssem, de ezt valahogy nem tudtam kivitelezni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadagoljuk a tejet, a vajat, a tojásokat és a rumot is. Dagasztjuk, majd cipóvá formázva, letakarjuk, és fél órát kelesztjük
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk akkorára, hogy 24 db 7 cm-es korong jöjjön ki belőle (a recept 30X45 cm-es méretet ír, én sajnos nem tudok szabályosan nyújtani, így találomra csinálom). Fánkszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
  3. 12 darabra teszünk egy-egy teáskanál lekvárt, majd egy másikkal betakarjuk. A széleit jól le kell nyomkodni, mert sütés közben előszeretettel nyílnak szét a kis gonoszok :)
  4. Letakarjuk őket, ismét fél órás pihentetés jön.
  5. Olajat hevítünk egy edényben, majd amikor már elérte a kellő hőmérsékletet, beletesszük a fánkok egyharmadát. Kb. 5 perc kell nekik, közben forgassuk, mert gyorsan sülnek. Törekedjünk az egyenletességre, különben a közepe nyers marad!
  6. Kakaóval, porcukorral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 963
elküldve: 6
receptkönyvben: 182
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bAbszalma

Mióta szakács: 2010.11.03.
8 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekvárral töltött fánk, berliner, farsangi fánk lekvárral töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1748
rétesliszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 7 dkg
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 1.5 dl
vaj 8 dkg
tojás 2 db
rum 2 ek
lekvár/ dzsem 10 dkg
napraforgó olaj 5 dl