r
Nosalty Logó

Berliner VZsófitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VZsófi
Berliner VZsófitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 2750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 2750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet szitáljuk egy tálba. Mélyesszünk bele egy lyukat.
  2. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, és öntsünk rá a langyos tejből egy kicsit. Szórjunk rá egy csipet cukrot, majd a lyuk tartalmát óvatosan keverjük össze.
  3. Szórjuk meg liszttel, és fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig.
  4. Ezalatt a tojássárgákat, a tojást és a cukrot habosítsuk össze. Ezután reszeljük bele a citromhéjat, és adjuk hozzá a vanília aromát. Keverjük össze.
  5. Ezután szórjuk bele a vaníliás cukrot, és öntsük bele a maradék tejet. Jól habosítsuk össze.
  6. Öntsük össze a liszttel, és keverjük őket jól össze.
  7. Majd adjuk hozzá a csipet sót és az olvadt vajat. Dagasszuk.
  8. Kelesszük meleg helyen 20 percig.
  9. Gyúrjuk át, és kelesszük megint 1 órát.
  10. Miután letelt az újabb kelesztés, nyújtsuk ki 1,5-2 centiméter vastagságúra. 7 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a fánkokat.
  11. Kelesszük meleg helyen 30 percig. Fontos lépés, ne hagyjuk ki.
  12. Felmelegített olajba rakjuk. Először a tetejét süssük ki, és 2-3 percig süssük mindkét oldalt.
  13. A felső részének a sütésénél még legyen rajta a fedő, a másiknál viszont vegyük le róla.
  14. Miután megsült, konyhatörlőre szedjük ki őket.

Töltelék

  1. A kisült még meleg fánkokat habzsákkal töltsük meg tetszés szerint választható lekvárral (barack, vegyes gyümölcs, szilvalekvár).
  2. Majd az alját és a tetejét is, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21410
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VZsófi 10 recept

"Ich bin ein Berliner" John F. Kennedy híres mondata. De mi is az a Berliner? A berliner az egy tradicionális német fánk. Nincs olyan pékség, amibe nem lenne megtalálható ez az enyhén édeskés tészta, közte lekvár, és alul felül megszórva porcukorral. Létezik baracklekváros, szilvalekváros, vegyes gyümölcsös, nutellás, csokis, mindenféle. Más néven is ismerik egyes helyeken Pfannkuchen-nek vagy nemes egyszerűséggel Krapfennek nevezik. Amióta a téli szünetemet Németországban töltöttem a barátom családjánál, és megkóstolhattam ezt az utánozhatatlan fánkot, azóta sem sikerült itthon hozzá hasonlót ennem. Rengeteg helyen kerestem receptet, és ez az a recept, ami megközelítheti azt az ízvilágot, amit az igazi Berliner képvisel.:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek