Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eckler fánk csokimázzal

Eckler fánk csokimázzal
Eckler fánk csokimázzal
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy egyszerű, de nagyszerű recept! :) Könnyen és egyszerűen elkészíthető finomság. Erre a receptre a Csupa recept  júniusi számában bukkantam rá.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Mindenkinek ajánlom! Nem lehet elrontani, ha követed a receptet! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a sót, tejet, vizet, vajat/margarint és a porcukrot feltesszük főni. Ha forr, beleszórjuk a lisztet. Akkor jó, ha már nem folyékony és elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk.
  2. Ha kihűlt, egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat, és alapossan dolgozzuk össze. Nyomózsákból tetszőleges formákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. A kinyomott formákat 180 fokon 30 percig sütjük. Közben ne nyissuk ki a sütőt (különben összeesik a tészta), csak az utolsó 5 percben résnyire, hogy a gőz távozni tudjon.
  4. A megszokott módon elkészítjük a pudingot. Hűlni hagyuk.
  5. Közben a vajat/margarint és a porcukrot habosra verjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  6. Megtöltjük az előzőleg már félbevágott fánkokat.
  7. A cukrot és a kakóport elkeverjük, és kevés vízzel felfőzzük. Mehet bele a vaj/margarin is. Csomómentesre keverjük, és a mázat már csorgathatjuk is a fánkokra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 142
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anuella

Mióta szakács: 2012.01.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos Eckler fánk, pudinggal töltött fánk, vaníliakrémes fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

986
víz 1 dl
tej 1 dl
finomliszt 13 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 1 ek
tojás 4 db
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
cukor 2 ek
vaj 12 dkg
porcukor 10 dkg
cukor 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
vaj 6 dkg