r
Nosalty Logó

Békebeli sós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Békebeli sós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 377 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1509 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 207 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 377 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4093.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1509 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejjel, cukorral/ vagy joghurttal felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kacsazsírt felovasztjuk, és minden tésztához való alapanyaggal összedagasztjuk.
  3. A tésztát megkelesztjük duplájára.
  4. Kerek formára nyújtjuk, derelyevágóval 8 cikkre vágjuk.
  5. A cikkeket feltekerjük kifli formájúra, sütőlemezre rakjuk.
  6. Tetejét megkenjük a joghurtos tojással, megszórjuk sóval, köménnyel.
  7. Kb. 20 percet kelesztjük (én 60 C-os sütőben szoktam).
  8. Sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x20x2
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 34295
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Békebeli sós kifli
Évi néni 1830 recept

Ma kacsazsírt készítettem, így nem kellett olvasztanom, hanem máris tehettem a kenyérsütőbe dagasztani. Nem is mesélek a finom tepertőről.

Hozzászólások

Othello

Szeretném megkérdezni mivel lehet helyettesíteni a kacszsírt (margarin vagy vaj) mert én soha nem használok zsírt. Köszönöm.

Évi néni

Szia! Természetesen lehet helyettesíteni a kacsazsírt, mondjuk margarinnal (tudjuk, hogy k?olajszármazék- ett?l még én is használom), de érdemes utánanézni,- nem tudom feltették-e már, amit a kacsazsírról írtam, de a legkevesebb a telített zsír benne, és több mindennél (aláhúzva) az egyszeresen zelítettlen és a telítettlen zsírsav benne, mint bármi másban. Tehát, a kacsazsír egészséges, természetesen megfelel? mennyiségben használva. Én kb. negyed évente veszek 2 kg b?rös kacsahájat, amit kisütök, így lesz bel?le zsírom (amir?l tudom, hogy tényleg az) és lesz tepert?m is, amit mondjuk megs?tök egy pogácsával. Tudok élni. Mind emellett egészségesen táplálkozom, és nincs is semmi bajom. Csak ajánlani tudom a kacsazsírt. Rama margarint is sokat használok, és szeretem is. Igazán, ha fel kell váltani valamivel, akkor a vajat tudnám javasolni. Sok írást elolvastam az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról,- szerintem jól is csinálom, de én merem letenni a kacsazsír mellett a voksomat, pedig használok vajat, margarint, napraforgó,-szója, olíva,-mogyoró, -szezámolajat is. Tehát nem mindig a kacsazsír a favorit, de vannak ételek, amelyekhez kifejezetten ajánlott. Pl. ha köretnek sült burgonyát készítek, akkor azt megf?z?m, ketté vágom, megszórom minimális Na szegény sóval, frissen ?rölt borssal, rozmaringgal és egy nagy tepsi krumplihoz teszek kb. 2 ek. kacsazsírt, --> NAGYON FINOM!!!. Köszönöm a türelmedet, hogy ezt mind elolvastad. Még egy kis utóíratszer?, mert ez most villant be. Számtalanszor próbáltam ilyen kiflit sütni (millió kipróbált jó kifli, kenyér, zsemle receptem van), de ez volt eddig a régi "békebeli sós kifli" ízét visszahozó péksütemény az összes között. Most már döntsd el, Te mivel sütnéd. Azt tedd bele, ami neked a legjobban tetsz?, és hidd el, az fog a legjobban esni. Üdvözlettel: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! Csatlakozom a kérdez? társamhoz. Lehet tyúkzsír vagy sertészsír is ? Vaj, margarin ? Elmentve, köszönöm és Szép estét ! Anci

Évi néni

Kedves Anci! Olvasd el kérlek azt, amit itt fent írtam, szerintem elég kimerít?. Én pl. a tyúkzsírt nem kedvelem, de úgy gondolom, hogy amit szeretsz, vagy ami megszokott ízvilágod, avval fog legjobban esni az elkészített étel. Én már eleve úgy vadászok receptet, hogy megfeleljen az én ízlésemnek, vagy pedig úgy, hogy azt látom, azt át tudom alakítani olyanná, ami számomra és a családom számára tetsz?, ízletes. Köszönöm a hozzászólást, és hogy elolvastad a receptet. Szép estét! Üdvözlettel: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! Köszönöm a tényleg kimerít? választ. Azt hiszem átveszem ezt a 2 kg b?rös kacsahájas dolgot is ! Hogy ez még nekem nem jutott eszembe ! Ha ily módon lesz kacsazsírom, kipróbálom a kifli receptet, olyan jó lesz egy kicsit nosztalgiázni ! Amikor az általános iskolában m?anyag kosárból árulták a sós kifliket a nagyszünetben 40 fillérért ! Búslakodva néztem ki az utcára a járókel?kre,hogy milyen jó nekik, " szabad emberek" Akkor még nem tudtam, hogy akkor voltam a leggondtalanabb az életemben! Még egyszer köszönöm és szép napot kívánok ! Anci

Évi néni

Kedves Anci! Kacagva olvatam leveled, mert hasonlóképpen éreztem akkor én is. Na ez a kifli nekem olyan kifli lett. A kacsahájat jól mosd át folyó hideg víz altt, darabold fel (ne túl kicsire), lassú t?zön, gyöngyözve süsd, hogy minél több zsír kisüljön bel?le. Amikor már látom, hogy kész, akkor tésztasz?r?n átsz?röm a zsirt (kis bödönbe-pont ennyi fér bele), kinyomkodva a tepert?b?l a zsírt, majd visszateszem az edénybe (én teflon használok erre a célra)- és kevés tejet, vagy tejszínt öntök rá, avval sütöm még tovább, mert úgy lesz szép piros, ropogós. Sok sikert hozz, és jó étvágyat kívánok! Üdv: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat, megfogadom ?ket és aszerint cselekszem! Csak akkor érezhettél hasonlóképpen, ha te is 52 körül születtél ! Isten éltessen sokáig ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Évi néni

Kedves Anci! Én 60-ban születtem, de a suliban még volt üveges tej és kakaó, sós kifli, s?????t, vajas is . Na olyat még nem sikerült készítenem, pedig olykor nekiszaladok. Olvastam a Limara pékség honlapján, hogyha állítólag a sütés el?tt a megkelt kiflit egy kicsit forró vízben megf?zöd, akkor olyan lesz, de még ebbe nem vágtam bele. Most viszont lehet, hogy valamelyik nap megpróbálom. Ha sikerült, feltétlenül értesítelek róla. Jó f?zést, sütést. Údv: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évi néni! Ne haragudj, jól leöregítettelek, már látom, hogy hozzád képest én vagyok a néni! Várom a sikerr?l a beszámolót ! Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Megcsináltuk, nagyon fini lett! Köszönjük az ötletet!

Évi néni

Én köaszönöm, hogy megosztottad a sikeredet velem. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Ez jó!??

Évi néni

Nekem mondod? Különben tényleg. Nagyon köszönöm. Üdv: Évi néni

Hókifli

Kedves Éva néni! Juj de nagyon fini lett ez a kifli..csak egy a lényeg vele kapcsolatban: amikor kisül, gyorsan menjünk el otthonról, hiszen ha otthon maradunk, egész nagy lehet annak a kockázata, hogy ott melegében nekiesünk és nem fogjuk abbahagyni amig egy morzsája is marad :)) Hála a finom receptért. Orsi

Évi néni

Kedves Orsi! Hálásan köszönöm, bearanyoztad az estémet. Elég fárasztó napom volt, de az egészet elfelejtettem, úgy megörültem az üzenetednek. További sikeres sütést-f?zést kívánok. Üdv: Évi néni

nemgabi

Kedves Évi néni! A kiflidre itt reagálok, hiszen már nem az én tökmagos kenyeremr?l van szó. Szóval elkészült a kifli, amit végül nem is én, hanem a 17 éves lányom sütött meg. Ezzel várt bennünket egyik este!!! S?t még egy kicsit csavart is rajta: mindegyik cikkbe beletekert egy csík füstölt sajtot. Isteni lett! Tényleg olyan igazi békebeli, van benne anyag, de rugalmas a tésztája, és nem olyan " benyomom és úgy marad " fajta. Gratulálok a recepthez! Szeretettel üdvözöl: Gabi

Évi néni

Annyira örülök, hogy tetszett Nektek. Jó étvágyat kívánok hozzá! Köszönöm, hogy megosztottad velem a sikereteket. Üdv: Évi néni

Yoffi

Köszönöm a receptet! Ma megsütöttem az egy éves kislányomnak, nagy siker volt! Isteni lett! :)

Évi néni

Koszonom ledvesseged es orulok a sikereteknek. Udv; evi neni

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek