r
Nosalty Logó

Békebeli mogyorós zsúrtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Békebeli mogyorós zsúrtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Összesen 855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Összesen 5116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Összesen 314 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    365.5 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4988.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.5 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    1788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2271 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2946 micro
Összesen 5116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Elkészítés

mogyorós tészta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön választjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral krémesre, habosra keverjük.
  3. A darált mogyorót és a fehérjehabot felváltva a cukros tojássárgájához adjuk, egynemű tésztává állítjuk össze, mint a piskótát.
  4. Közepes méretű (kb. 26x35 cm) tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A kisült tésztát deszkára borítjuk, a papír lehúzzuk róla, és hagyjuk teljesen kihűlni.

kakaós tészta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön választjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral krémesre, habosra keverjük.
  3. A darált diót és a kakaóport összeforgatjuk. A fehérjehabbal felváltva a cukros tojássárgájához adjuk, egynemű tésztává állítjuk össze, mint a piskótát.
  4. Közepes méretű (kb. 26x35 cm) tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A kisült tésztát deszkára borítjuk, a papír lehúzzuk róla, és hagyjuk teljesen kihűlni.

krém

  1. Az egész tojásokat a cukorral, az egyik vaníliás cukorral és a tejjel egyneművé keverjük, majd sűrű, pudingszerű krémmé főzzük. Alacsony hőfokon főzzük, hogy a tojás ne tudjon összeugorni! Ha mégis kissé darabos lenne a krém, langyosan, merülőmixerrel tudjuk egyneművé alakítani.;)
  2. Hagyjuk teljesen hideggé hűlni a krémet.
  3. A 20 dkg vajat vagy margarint habosítsuk ki, majd részletekben adjuk hozzá a kihűlt főzött krémet. Ha nem találjuk elég édesnek, adhatunk még hozzá cukrot (az eredeti receptben 20 dkg cukor szerepel, ez nekünk nagyon sok, így feleztük a mennyiséget).
  4. A kész krémet felezzük meg: az egyik felébe keverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport.

összeállítás

  1. A kihűlt tésztalapok széleit éles késsel vágjuk egyenesre. A levágott széleket betolhatjuk a még meleg tepsibe, hogy kiszáradjanak, mert összemorzsolva ezzel díszítjük majd a torta oldalát és tetejét.
  2. A tésztalapokat hosszában 2 lapba vágjuk, így összesen 4 db keskeny, hosszú tésztalapunk lesz.
  3. Alulra kakaós lap kerül, erre vaníliás krémet teszünk. Mogyorós tésztalapot teszünk rá, amire kakaós krémet kenünk. Újabb kakaós lap, vaníliás krém. A tetejére mogyorós lap kerül.
  4. Kakaós krémből fog maradni, ezzel szépen bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
  5. A megszárított és összemorzsolt tésztaszélekkel beszórjuk a tészta tetejét és oldalát.
  6. Hűtőben legalább 3 órát állni hagyjuk. Előtte nap is elkészíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17240
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Ajánló

Nekem igazi ünnepi sütemény :) Sajnos nem olcsó, kicsit munkás is, de megéri a beletett munkát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Békebeli, nagyon régi, klasszikus recept. Szívemnek nagyon kedves, mert teljesen gluténmentes, így ugyanazt az ízt, élményt kapom, amit gyerekkoromban is. Keresztanyám édesanyjától, Etuka nénitől kaptuk a receptet. Örök hála érte!

Hozzávalók

mogyorós tészta

kakaós tészta

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek