Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palmacsinta

Palmacsinta
Palmacsinta
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elnevezés arra utal, hogy a süti úgy néz ki, mint a palacsinta, viszont almából van.
A receptet egyébként Doctor Pepper blogján találtam, almás tócsni néven.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, és lereszeljük.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, és fahéjjal ízesítjük.
  3. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a masszából egy evőkanálnyit a beleteszünk, ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük.
  4. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 207
elküldve: 3
receptkönyvben: 339
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás lepénykék, almás tallérok, almás tócsni

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Holman György
Holman György Thu, 2013-11-14 14:04

Cukor helyett édesítővel és egy tojással (a hozzászólások alapján) olajban kisütve tényleg szenzációs. Sajnos nálunk a cukor tiltó listán van.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-09-15 05:59

Ez tenyleg nagyon finom, megsutottem, de nekem egy kicsit maceras volt, mert (teflonban is ) le akart ragadni, illetve nehezen lehetett megforditani, mivel elegge lagy volt. Egyebkent isteni, maskor is meg fogom csinalni. Nagyon koszi, Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-09-17 06:11

Ma tepsiben sutve is elkeszitettem, igy nem volt olyan maceras es igy nem kell hozza annyi zsiradek a kisuteshez. Csak meg egy tojast is tettem bele, egy picivel tobb lisztet es 1/4 bogre oliva olajat. Vajjal kikent, morzsaval szort tepsibe k.b. 1/2cm vastagon teritettem el, 200c-on alul-felul sutobe jo pirosra sutottem. Igy is nagyon finom lett.

Naire
Naire Fri, 2011-10-07 23:44

A kisfiam tejallergiás, így minden tejmentes finomságot csak üdvözölni tudok. Nagyon ízlett neki (is, az apja is nagy almás mindenféle - imádó). Köszönöm.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-08-08 15:52

Kedves Flóra, elkészítettem teljes kiőrlésű liszttel, cukor nélkül. Bár én nem vagyok olyan nagyon édesszájú, nekem elég volt az alma cukortartalma is. Kötőanyagként hozzáütöttem egy tojást is. A fahéj persze nem maradt ki, és nagyon fincsi lett. Köszönöm az alapötletet, nagyon frappáns! Zsuzsa

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2011-08-08 22:32

Szia Zsuzsa!
Örülök, hogy egy jó alapötlettel szolgálhattam, és tetszik ez a lightosabb, egészségesebb verzió! :))
Szép estét! Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-30 23:17

Pont erre vágytam :-)
Megcsináltam, fincsi, én több lisztet tettem bele.

Kerigirl
Keri / Kerigirl Tue, 2010-06-22 12:27

Ez volt a vasárnapi desszert!!
Jól sikerült,de leragadt,amikor vajban sütöttem,és így egy kis olajjal rá kellett segitenem!!!:-(((
De így is jó lett,legközelebb is el fogom késziteni
Köszönöm:-)))

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2010-06-22 16:02

Szívesen :) Amúgy lehet, hogy teflonserpenyőben jobb, én azt használtam :)

Kerigirl
Keri / Kerigirl Wed, 2010-06-16 08:23

Hüüüüüüüü,ez nagyon jól nézzz ki:-)))))))))
Külön tetszik,hogy nem olajban hanem vajban kell ki sütni:-)))így talán még a laza fogyokúrámba is bele fér:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Köszönöm!!!!

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2010-06-16 12:58

Tényleg nincs benne sok kalória, nem is kell hozzá sok vaj, kevésben is megsül :)

352
alma 4 db
finomliszt 10 dkg
cukor 8 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg