Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával

Bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával
Bazsalikomos párolt káposzta sárgarépával
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sültek mellé kiváló köret, nem az általunk megszokott, magyaros dinsztelt káposzta. Az enyhén édeskés ízt a bazsalikom viszi el más irányba, én nem sajnáltam belőle, a cserépnyi bazsalikomot beleaprítottam. Aki nem szereti édesen, kihagyhatja a mézet belőle.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát nyolc felé vágjuk, eltávolítjuk a torzsáját, és vékonyra szeleteljük. A répát tetszőlegesen felaprítjuk.
  2. A cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk) az olajon, majd hozzáadjuk a káposztát és répát, sózzuk, ízesítjük a mézzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A vége felé fedő nélkül elfőzzük a levét, majd megszórjuk az összevágott bazsalikommal, elkeverjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 967
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes dinsztelt káposzta, párolt mézes káposzta, répás-mézes káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

148
káposzta 1 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
kacsazsír 2 ek
cukor 2 ek
méz 2 ek
bazsalikom 2 marék
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek