r
Nosalty Logó

Fehérboros gomba zöldsaláta-ágyon

P.
Fehérboros gomba zöldsaláta-ágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

909
Kalória
9.6g
Fehérje
32.9g
Szénhidrát
75.1g
Zsír
757.1g
Víz
161.3g
Koleszterin
16.5g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1819 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    757.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    562 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11398 micro
Összesen 909 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1514.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    636 micro
  • K vitamin:
    1123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1353 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22796 micro
Összesen 1819 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2678 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A gombát ha szükséges folyóvíznél megmossuk, de ne áztassuk a vízben. Ne hámozzuk meg! A legértékesebb anyagok a bőrében vannak.
  2. Olvasszunk fel 10 dkg vajat3-4 ek olívaolajjal. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát és nagyon kis lángon fonnyasszuk 5 percig. Ne piruljon!
  3. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát,tekerjük fel a lángot éskevergetve pirítsuk egy 1-2 percig,majd öntsük fel a fehérborral. Ekkor sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és forraljuk 10-15 perc alatt sűrűre.
  4. Akkor kész, amikor a szaftja sűrűsödni kezd. Ekkor még olvasszuk bele a maradék 5 dkg vajat és a megmosott, leszárított salátára halmozva, friss ropogós kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Tavaly óta nem készítettem el ezt az ételt. Az oka az, hogy ezt rókagombával csináljuk, amit itt még nem nagyon lehet kapni, de nemsokára indul a szezon és tonnaszám hordom majd haza. Utálatos pucolni, de megéri, semmivel sem összehasonlítható íze van. Eredetileg a római salátát máshoz szántam, de volt még gomba a hűtőben és gondoltam megcsinálom sima csiperkével. Igazán gyors, egyszerű, könnyű nyári vacsora. Mi nagyon szeretjük, minden fűszertől mentesen. A gombák világa igazán izgalmas és fűszeres, nem szeretem semmivel elrontani. Nem teszek hozzá sem tejszínt, sem zsályát, sem kakukkfüvet, csak úgy ahogy van, egy kis bor és vaj...Tökéletes. Nekünk legalábbis. Fogyasszátok szeretettel.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek