r
Nosalty Logó

Battenberg cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Battenberg cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 813 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4879 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 411 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 813 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.6 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 4879 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 411 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy négyszögletes (20x20 cm) tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk.
  2. A vajat, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálban habosra keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket alaposan a masszába keverjük.
  3. A szeletelt mandulát aprítógépben leaprítjuk, majd a liszttel és a sütőporral a tésztába keverjük.
  4. A keveréket 2 részre osztjuk. Pontosnak kell lenni, ezért a legjobb, ha a tálat, amiben a tésztát keverjük, üresen mérjük le, az így kapott számot kivonjuk a tészta és a tál együttes súlyából, ezt a számot elfelezzük, majd ekkora mennyiséget kanalazunk át a tészta és a tál teljes súlyából kivonva egy másik tálba. Az egyik részbe piros ételfestéket keverünk.
  5. A tésztákat a tepsibe simítjuk - az egyiket az egyik felébe, a másikat a másikba. Az elválasztáshoz segítség lehet egy sütőkeret felezője, ennek híján alufóliával tudjuk a tepsit két részre osztani.
  6. 20-25 percig sütjük őket, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
  7. Ha a tészták tetején púp keletkezett, egyszerűen levágjuk őket, majd mindkét tésztát hosszában, függőlegesen vágjuk ketté - fontos a pontosság.
  8. A lekvárt felmelegítjük és vékony rétegben felvisszük a tészták oldalaira. A csíkokból összeállítjuk a battenberg-t.
  9. A marcipánt egy 20x30 centiméteres (ez a mindennapi méret) irattartó fóliába helyezzük, és kinyújtjuk az oldalaiig. A fólia 2 oldalát levágjuk, óvatosan kivesszük a marcipánt, majd körbevonjuk vele a süteményt. Pontosan körbefogja érni a tésztát, a találkozásnál elég kissé összenyomni.
  10. A sütemény tetejét átlósan bevagdoshatjuk, a vonalak találkozásához cukorgyöngyöt illeszthetünk.
  11. Szervírozás előtt 30 percre mélyhűtőbe helyezzük a battenberg-t, így egyszerűen és szépen tudjuk majd szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3731
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Battenberg cake
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Egy finom mandulás sütemény, ami nem utolsó sorban jól is mutat. Az elkészítése nem egyszerű, de ha sütés előtt utánajárunk a siker kulcsának, és átgondoljuk, hogyan is tudjuk tökéletesre készíteni, a siker nem marad el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek