r
Nosalty Logó

Bagolyszem 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Bagolyszem 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 849 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5106 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 325 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 849 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    307.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    3423 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 5106 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beletesszük a csipet sót, és elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. A töltelékhez összekeverjük a darált diót a porcukorral, a vaniliás cukorral, majd összedolgozzuk a keményre felvert tojáshabbal.
  4. A tésztát három részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk a lapokat kisebb tepsi nagyságúra.
  5. A tészta két szemközti szélére sorban meggyszemeket rakunk. A tészta két szélét felgöngyöljük úgy, hogy közöttük kb. 8-9 centiméteres hely maradjon ki.
  6. Közepére helyezzük a diós tölteléket. Előmelegített sütőben sütjük.
  7. Tetejét porcukorral meghintjük, vékony szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 379
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 57050
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bagolyszem 2.
Ferencz Lajosné 9 recept

Gyorsan elkészíthető és finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek