Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bagolyszem 2.

Bagolyszem 2.
Bagolyszem 2.
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető és finom sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe beletesszük a csipet sót, és elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. A töltelékhez összekeverjük a darált diót a porcukorral, a vaniliás cukorral, majd összedolgozzuk a keményre felvert tojáshabbal.
  4. A tésztát három részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk a lapokat kisebb tepsi nagyságúra.
  5. A tészta két szemközti szélére sorban meggyszemeket rakunk. A tészta két szélét felgöngyöljük úgy, hogy közöttük kb. 8-9 centiméteres hely maradjon ki.
  6. Közepére helyezzük a diós tölteléket. Előmelegített sütőben sütjük.
  7. Tetejét porcukorral meghintjük, vékony szeletekre vágva kínáljuk.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 46 331
elküldve: 14
receptkönyvben: 643
elkészítve: 33/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Ferencz Lajosné

Mióta szakács: 2010.04.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-diós sütemény, meggyes bagolyszem diótöltelékkel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hantek
hantek Sat, 2016-02-06 20:30

Ezt a sütit macskaszem néven ismerem legalább 35éve,pontosan így!

Csokoládé és rúzs
Csokoládé és rúzs / Csokoládé és rúzs Wed, 2015-05-27 11:43

Óóóh, nagyon tetszik, ezt dobta ki a szerencsesütim és nagyon érdekelne, hogy megcsináljam:)!!
Csak az lenne a kérdésem, hogy mivel a tésztát 3 felé kell osztani, jól értelmeztem ugye, hogy ebből 3 tepsinyi olyan sütemény lesz mint itt a képen?
Előre is köszönöm:)!

Szilviaa
Szilviaa Wed, 2014-06-25 13:27

Ma elkészítettem én is.
Nagyon könnyen kezelhető, jó állagú a tészta, én abba is tettem kevés porcukrot.
Eddig azt hittem, hogy ez valami macerás süti, de tévedtem. Pillanatok alatt bent van a sütőben.
Amit "hibáztam", hogy automatikusan lekentem a tetejét tojással, így nekem az sötétebb lett, mint a képen látható.
Nagyon finom.

Köszönöm a receptet!

szanyobea
SzBeuska / szanyobea Sun, 2011-01-30 13:52

Ez a recept nagyszerű!!!
Gyors, egyszerű, isteni finom, HIBÁTLAN!
Az egyik kedvencem lett, köszönet érte!
Beus

arsasa
arsasa / arsasa Mon, 2011-01-17 16:45

Kedves Ferencz Lajosné!
Ez ugyanaz a recept, mint a 2010. decemberi Konyha Príma magazinban lévő?

Üdv,
arsasa

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Tue, 2011-01-18 11:40

Ezt a receptet egy munkatársamtól kaptam kb. 10 éve. A Príma konyha decemberi számát nem láttam.
Évekig vettem a magazint , de mostanában csak nagyon ritkán .
Üdv.Mária

849
finomliszt 35 dkg
tojássárgája 3 db
margarin 15 dkg
1 csipet
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
meggy 350 g
dió 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 3 db