Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barhesz márti1218 konyhájából

Barhesz márti1218 konyhájából
Barhesz márti1218 konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvenc péksüteménye volt, elkészítettem, és bejött. Ízlett a családomnak is, még langyosan elfogyott, voltunk rá páran.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt krumplit még melegen törjük össze, ha már korábban megfőztük, reszeljük le apró lyukú reszelőn.
  2. Keverjük el a tejet, cukrot, élesztőt.
  3. Mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a sót, burgonyát, élesztős tejet, lágy vajat, és jól dolgozzuk össze. Szükség esetén, ha a tészta túl kemény, még adjunk hozzá kevés vizet. Takarjuk le a tálat, és kelesszük duplájára a tésztát.
  4. Gyúrjuk át lisztezett deszkán a megkelt tésztát, és osszuk nyolc egyforma részre. Lapogassuk egyenként ovális formára (1 cm vastag). Vágjuk be hosszanti irányban középen, de ne vágjuk félbe, az egyik felén hagyjunk kb. két cm-t egyben.
  5. Kenjük be vajjal vagy zsírral a felületét, és fonjuk össze a két szárat. Rakjuk tepsibe, ha mind kész, kenjük meg tejjel és szórjuk be mákkal.
  6. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra, amíg felmelegszik a sütő, hagyjuk a sütiket pihenni, kelni. Tegyük a sütőbe, és kb. 20 perc múlva kész ez a finomság.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 343
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

572
finomliszt 60 dkg
burgonya 15 dkg
2 teáskanál
vaj 12 dkg
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 25 g
tej 3 dl
mák 2 ek