r
Nosalty Logó

Fonott kalács Edit konyhájából

VnéEdit
Fonott kalács Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2 db őzgerinc formához:

A kalács locsolásához:

A kenéshez:

378
Kalória
9.9g
Fehérje
55.2g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
19g
Víz
99.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

2 db őzgerinc formához:

A kalács locsolásához:

A kenéshez:

Összesen 378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

2 db őzgerinc formához:

A kalács locsolásához:

A kenéshez:

Összesen 3018 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

2 db őzgerinc formához:

A kalács locsolásához:

A kenéshez:

Összesen 265 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 378 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    441.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3018 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

2 db őzgerinc formához:

  1. Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük, 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 ek porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele.
  3. Kétszeresére kelesztjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, 3-3 rudat formálunk belőle, és szorosan összefonjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt, margarinnal kikent őzgerinc formába tesszük, tojássárgával lekenjük, és addig kelesztjük még letakarva, míg a formát ki nem tölti.
  6. Előmelegített sütőben kis lángon szép pirosra sütjük. A sütés vége felé 1 dl meleg tejben 1 cs vaníliás cukrot összekeverünk, és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz szép fényes és foszlós.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretjük a kalácsokat is. Reggelire vagy éppen vacsorára, egy bögre tejjel vagy kakaóval. Sosem marad belőle.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek