Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barbie Mariposa torta

Barbie Mariposa torta
Barbie Mariposa torta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom 5. szülinapjára készült.....♥

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 tojásból, 20 dkg cukorból, 20 dkg lisztből és fél csomag sütőporból piskótát sütünk. Kihűtjük. Félbevágjuk.
  2. Felverjük a tejszínt.
  3. Az 5 dl joghurthoz keverjük a cukrot és az elkészített zselatint, majd a felvert tejszínt.
  4. Az alsó piskóta köré sütőkeretet rakunk, ráöntjük a tejszínes joghurtkrémet, majd rárakjuk a felső piskótát.
  5. 1 éjszakát hűtőben állni hagyjuk!
  6. Másnap a tetejét megkenjük eperlekvárral, hullámosan félbevágjuk. A két fél tortát lepke alakban elrendezzük.
  7. Fondanttal, cukorvirágokkal, Barbie-val díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 346
elküldve: 6
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

barbie torta, szülinapi torta, epres barbie torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anika 74
anika 74 Sun, 2013-09-29 13:04

Úgy érzem ezt fogom megcsinálni a kislányom 6. szülinapjára!Köszönöm a receptet és az ötletet!!

szteri
szteri / szteri Sun, 2013-09-29 20:52

Kedves Anika74!
Örülök, hogy megtetszett a recept :) Boldog születesnapot a kislanyodnak!!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2012-06-17 08:51

Nagyon ötletes torta kettévágása és a lepke formára igazítása, azt hiszem, ezt én is elkészítem!!! Köszi az ötletet!

340
tojás 5 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
gyümölcsjoghurt 5 dl
cukor 2 ek
habtejszín 2 dl
lapzselatin 9 db
eperlekvár 2 ek
cukorfondant 5 dkg
színes cukorka 1 ek