Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barátfüle másként

Barátfüle másként
Barátfüle másként
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan akartam ebédet készíteni, így ezt a változatot készítettem el. A túrós tészta a fiam kedvence, azt is tojás nélkül készítem daralisztből. Sokkal finomabb, puhább! Sőt a maradékot összegyúrhatjuk, újranyújthatjuk, és esetleg metéltre vágjuk. Túróval megtöltve, dióval vagy prézlivel megszórva olcsó, és nagyon finom második étel a frankfurti leveshez, ugyanis a mellé készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba készítjük, hozzáadjuk a sót, és szükség szerinti vízzel összegyúrjuk.
  2. Deszkán még liszt hozzáadásával szép simává gyúrjuk.
  3. Pohárral kivágjuk, közepébe tölteléket rakunk, félbehajtva, villával jól lenyomkodjuk.
  4. Lobogó, enyhén sózott vízben kifőzzük.
  5. Még melegen megforgatjuk pirított zsemlemorzsában. Tálalásnál meghintjük porcukorral.
  6. Zsemlemorzsát kevés olajon megpirítunk, majd kevés vizet apránként ráöntve gyorsan elkeverjük, hogy beszívja, de ne álljon egybe. Így a zsemlemorzsa sokkal finomabb, puhább.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 020
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

derelye, diós derelye, diótöltelékes barátfüle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

990
rétesliszt 50 dkg
2 csipet
víz 1.5 dl
dió 15 dkg
porcukor 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl