Édes túrós tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
838
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1675
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1220.3 g
-
Cink 230 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 180 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 96.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 23 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 106 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
838
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2440.7 g
-
Cink 459 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 359 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 18 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 193.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 46 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 211 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 616 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1675
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
- A túrót a tojással, porcukorral, citromhéjjal, vajjal és pudingporral simára kavarjuk. Majd hozzákavarjuk a tésztát.
- Egy tűzálló formát kivajazunk, és beleöntjük a masszát.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 285
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 20102
- Feltöltés dátuma: 2016. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Desszertként vagy édes főételként egyaránt kitűnő. A masszához adhatunk maroknyi rumba áztatott mazsolát is. Tálaljuk porcukorral megszórva, gyümölcspürével, vagy finom savanykás lekvárral.