r
Nosalty Logó

Barackos pite Évi néni konyhájából

Évi néni
Barackos pite Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

486
Kalória
8.7g
Fehérje
57.4g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
108.2g
Víz
95g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 2913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1004 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    344.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    649.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    6027 micro
  • β-crypt
    515 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 2913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá.
  2. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint is, és azt is habosra keverjük. Megy még bele a citrom leve, reszelt héja, a fahéj és a liszt. Egyenletesre keverjük, és fellazítjuk a tojáshabbal. Egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe öntjük a tésztát.
  3. A barackokat ketté választjuk, magjukat kivesszük és megszórjuk a belsejét fahéjas porcukorral, majd lefelé fordítva a tészta tetejére ültetjük, megszórjuk egy kevés nádcukorral.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Volt egy kis maradék barackom.

További receptek

Tradicionális flódni

A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...