r
Nosalty Logó

Barackos müzli szóratos kocka

helena26
Barackos müzli szóratos kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta tészta

Szórat

1188
Kalória
17.7g
Fehérje
179.9g
Szénhidrát
45.2g
Zsír
144.3g
Víz
226.4g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
115.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta tészta

Szórat

Összesen 1188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta tészta

Szórat

Összesen 4754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta tészta

Szórat

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1339 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 1188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    719.7 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5356 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 4754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

Piskóta tészta

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat adjuk hozzá, és mixerrel habosra felverjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásos-vajas masszához adjuk, tejjel hígítjuk, és jól elkeverjük. Kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk.
  3. A megtisztított, kimagozott barackot rárakjuk, ráreszeljük durva reszelőn a marcipánt, és végül megszórjuk a szórattal.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Végezzünk tűpróbát!

Szórat

  1. A vajat, cukrot, lisztet összemorzsoljuk, annyi müzlit szórjunk hozzá, hogy vizes homok állagú legyen.
  2. A szóratot 20-30 percre tegyük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x30

Érik a barack, így most ezt sütöttem meg. Ezt a süteményt több receptből variáltam össze. A szórat Gordontól származik, a piskóta pedig Kaldenekertől. A végeredmény egy isteni, ropogós szórat, míg a piskóta szinte elolvad a szájban. Egyszerűen fenséges!

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek