r
Nosalty Logó

Almás süti lustáknak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildó
Almás süti lustáknak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 767 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4602 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 767 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3546.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.2 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    945 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 4602 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
  2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe.
  3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, és az almát egyenletesen rászórjuk a tepsire, és elsimítjuk. (Ne nyomkodjuk ki túlságosan az alma levét, mert akkor szárazabb lesz a sütemény.)
  4. Az almát megszórjuk a vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal.
  5. Az alma tetejére rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
  6. A tejben elkeverjük a tojásokat, majd az egészet beleöntjük a tepsibe.
  7. Végül a vajat kisebb darabokra vágva, elszórjuk az egész sütemény tetején.
  8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 308
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 51381
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Most éppen szezonja van az almának, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek ezt a receptet. Nekem nagy kedvencem, mert könnyű elkészíteni, hiszen csak minden hozzávalót bele kell szórni a tepsibe. Nagyon finom, és nem annyira száraz, mint a gyúrt változata. Kezdők is bátran próbálkozzanak vele, tuti sikerélmény lesz! Végül egy apró tipp: mindent nagyon egyenletesen kell a tepsiben eloszlatni, hogy a végén a tojásos-tejes keverék ne álljon meg egy helyen, hanem el tudjuk folyatni az egész tepsiben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.