r
Nosalty Logó

Barackos lepény A kis gasztronautától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Barackos lepény A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 717 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5731 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 717 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    240.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4856 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.4 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10494 micro
  • β-crypt
    986 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1875 micro
Összesen 5731 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukormennyiség felével és a lágy vajjal. Belereszeljük egy fél citrom héját.
  2. A tojások fehérjét a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is alaposan elkeverjük.
  3. Kivajazott és lisztezett formába öntjük, és a tetejét legyezőszerűen kirakosgatjuk sárgabarack szeletekkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Még melegen megkenjük (lehetőleg házi) sárgabaracklevárral, és megszórjuk az előzőleg megpirított mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22815
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barackos lepény A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Anyukámmal baracklekvárt főztük, és míg Ő a lekvárt kavargatta, én elloptam pár szemet, és elkészítettem belőle ezt a finomságot.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

nagyon finom és egyszerü érdemes megsütni

A kis gasztronauta

bizony! :)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta a süti-)) én is ki fogom próbálni. Szia

A kis gasztronauta

Kedves Erikamama! Remélem, hogy ízleni fog! üdv: bea

Törölt felhasználó

Remekül néz ki! gratulálok! :)

Törölt felhasználó

Csodálkozom, mit kell vacakolni ezzel a külön verem a sárgáját, meg külön a fehérjét, évtizedek óta együtt verem a sárgáját a fehérjével, olyan kemény lesz megáll benne a habver?... aztán szépen mennek a hozzávalók bele...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.