Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos lepény A kis gasztronautától

Barackos lepény A kis gasztronautától
Barackos lepény A kis gasztronautától
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámmal baracklekvárt főztük, és míg Ő a lekvárt kavargatta, én elloptam pár szemet, és elkészítettem belőle ezt a finomságot.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukormennyiség felével és a lágy vajjal. Belereszeljük egy fél citrom héját.
  2. A tojások fehérjét a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is alaposan elkeverjük.
  3. Kivajazott és lisztezett formába öntjük, és a tetejét legyezőszerűen kirakosgatjuk sárgabarack szeletekkel. Előmelegített sütőben készre sütjük. 
  4. Még melegen megkenjük (lehetőleg házi) sárgabaracklevárral, és megszórjuk az előzőleg megpirított mandulával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 579
elküldve: 10
receptkönyvben: 224
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas pite barackosan, barackos lepény, sárgabarackos pite

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viktoria-19
Viktoria-19 Thu, 2015-07-09 15:45

Csodálkozom, mit kell vacakolni ezzel a külön verem a sárgáját, meg külön a fehérjét, évtizedek óta együtt verem a sárgáját a fehérjével, olyan kemény lesz megáll benne a habverő... aztán szépen mennek a hozzávalók bele...

717
finomliszt 200 g
rétesliszt 200 g
cukor 250 g
vaj 200 g
tojás 4 db
sárgabarack 1 kg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
mandula 100 g
sárgabaracklekvár 10 ek