Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos lepény

Őszibarackos lepény
Őszibarackos lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (59)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors sütit szerettem volna, ezt a receptet egy receptkönyvben találtam. Gyorsan megkedveltük, mert egyszerű elkészíteni, és bármilyen gyümölccsel finom. A tészta nem ázik el, és nem fojtós.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat összekeverjük a 4 tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal.
  2. A liszttel elkeverjük a pudingot és sütőport, majd hozzáadjuk a tojásokhoz, és beledolgozzuk a tejfölt is.
  3. Kézimixerrel szép simára keverjük.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, majd rárakjuk a barackszeleteket.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 51 935
elküldve: 27
receptkönyvben: 800
elkészítve: 30/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

barackos bögrés lepény, őszibarackos kevert sütemény

Hozzászólások (59)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ninane
Ninane Thu, 2015-08-20 18:45

Hát ez nagyon finom. Isteni a tésztája, kipróbálom szilvával is. Még jó hogy olvastam a hozzászólásokat, mert majdnem én is beleestem abba a hibába hogy túl kicsi tesiben sütöttem. De így gáztepsibe tettem és pont jó lett, fél óra alatt megsült. Köszi!

gzsuzsannag
gzsuzsannag Fri, 2015-07-31 13:08

Elkészítettem, de nem a várt eredményt hozta. Nincs az a könnyűsége, mint írták, számomra inkább fojtós. Lenne néhány kérdésem, mert biztos az arányaimmal volt baj. (Zárójelben: én nem kedvelem a bögrés mércéket, szerintem pontatlanok, dkg-al mérve sokkal pontosabb az eredmény, így én mindent le is mértem, ezért beleírom ezeket az adatokat is).
A 3 bögre liszt nekem 45-50 dkg-nak felelt meg, hálás lennék, ha valaki, akinek jól sikerül ez a süti, lemérné, hogy neki mennyire jön ki! Az összeállításnál ugyanis arra jutottam, hogy szerintem ez túl nagy mennyiség lehet. Amikor kb. fele mennyiségnél jártam az összeállításnál, ekkor éreztem egy kellemes piskóta sűrűséget (ekkor már a 3 dl tejföl is benne volt). Miután az összes lisztes elegyet beleraktam, akkor már inkább egy lazább kelt tészta jellegű lett, és ez már nagyon gyanús volt, hogy vajon nem túl sűrű-e! Ezek után még beleraktam a maradék tejfölömet, így összesen 450 g tejföl ment bele.
Beleöntöttem a tepsibe, nehezen folyt, nagyon kellett igazgatni, majd bőven kiraktam gyümölccsel, és megsütöttem. Úgy láttam, a 40 perc kevés neki, ezért még hagytam kb. 10 percet. Azért is gondolom, hogy sűrű lehet ez a tészta, mert nálam a gyümölcs egyáltalán nem süllyedt bele a tésztába, mint a fenti fényképen, hanem minden a tetején marat. Szívesen kipróbálnám mégegyszer, mert egy egyszerű és alapvetően finom recept, csak a tésztája nekem így túl fojtós, sűrű lett. (A margarin helyett én vajat használok, de gondolom, ez nem befolyásol semmit.)
Köszönöm!

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2014-09-19 17:45

Margarin van a recept hozzávalók leírásában.Persze otthon néha magunk közt csak vajnak nevezzük, de azért tudjuk mi a különbség a kettő között.Ebbe a sütibe jó lesz a margarin:) üdv:Bogi

Mamanna
Mamanna / Mamanna Sat, 2012-09-01 20:58

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a sütemény!!!
Először készítettem PITE-tipusú édességet, ezzel gazdagodott is a repertoárunk, mert kiadós, megfizethető. A bevált desszert-táram egy jól variálható, könnyen "bevállalható" újdonsággal gazdagodott!
Gyors is, szép is!
Bővebben tettem rá barackot + darabolt szilvát.
Hálás köszönet a megosztásért! :)))

Timcsi66
Timcsi66 Tue, 2012-08-21 14:17

Köszi Bogi a választ!
Időközben rájöttem ám a hibámra....normál méretű tepsiben sütöttem, nem pedig a nagyban, s így természetesen a tészta is sokkal vastagabb.
Különben még egy kérdés: Neked is nagyon sűrű a kikevert tészta?
Üdv : Timcsi

Timcsi66
Timcsi66 Mon, 2012-08-20 14:41

Húúú, valamit nagyon elronthattam, pedig nem vagyok kezdő!:-(
Szalonnás lett a tészta. Tejfölből annyi kell, amennyi a alapmérce, vagyis 3dl?(1 bögrével), vagy egy darab? - én 3 dl-t tettem bele, de így is nagyon -nagyon sűrű lett a tészta, így tettem hozzá kevés tejet. El vagyok szontyolodva, mert mindenki dícsérte, és annyira rákészültem. Ráadásul majdnem 1 órán át sült, mert a tűpróbánál még nem volt jó.....most várom, hogy hűljön, azért bízom benne, hogy ehető lesz...

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2012-08-21 09:09

Sajnálom Timcsi!
A tejföl mennyisége jó amit beleraktál.
Üdv:Bogi

konyhatunder
konyhatunder Fri, 2012-08-10 11:49

Megsütöttem, isteni lett... :-) Végtelenül egyszerű a készítése, gyorsan megvan, és naggggyon finom! Én személy szerint tettem bele még pluszban fahéjat, amitől olyan ,,almáspiteszerű" lett. És a sütési idő vége felé bekentem a tetejét egy kis melegített rumos baracklekvárral. Kicsit karamellizálódott rajta, sztem nagyon jó így is. Köszönet a receptért!
Üdv: Erika

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-08-10 11:58

Hmmmm....jó ötlet ez a rumos baracklekvár!
Annyira örülök hogy ízlett. Kösz hogy megírtad.
Szép napot!
Bogi:)

mokuslekvar
Mokuslekvár / mokuslekvar Tue, 2012-08-07 23:20

Na, én ezzel úgy jártam, hogy rendkívül felidegesített a főnököm, aztán gondoltam majd a konyhában megnyugszom. Nekiálltam baracklepényt sütni, de fura volt az állaga...persze...hisz a cukor helyett sót tettem bele...nem kell mondani, ment az egész a kukába, és még idegesebben nekiláttam a másik adagnak...abba sikerült sütőpor helyett mézeskalácsba való sütőport tenni és közben még a tojástartó is kiesett a kezemből, úgyhogy 4 tojás helyett nekem 12-be került ez a lepény. :D Tanulság: idegesen még a konyhádnak sem kellesz :D Viszont a recept sikeres és a végeredmény finom, végül a rendőr-barátaink vágták be. Legalább nekik jó napjuk volt :D Köszönet a receptért.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2012-08-08 08:13

Ez igaz!
A konyhában is fő a nyugalom.
Én is jártam már így. azért örülök hogy mégiscsak elkészült.
Üdv:Bogi

fnbetti
fnbetti / fnbetti Sun, 2012-08-05 17:59

Köszönöm szépen a receptet! A 4 éves nagylányommal együtt készítettük és valami isteni finom lett!!! A tésztája pedig........valami eszméletlen!! Puha, nem túl édes....tuti, h sokszor-sokszor fogom még megcsinálni!!!

suklemovics17
suklemovics17 Sun, 2012-02-05 15:08

Szia!
Szeretném elkészíteni ezt a nagyon fincsinek látszó sütit,de a pudingnál elakadtam ez főzős vagy főzés nélküli puding és hány grammos tasak, mert annyi fajta van már.
Köszi

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-02-05 21:27

Szia!
Főzős Dr. Oetker puding jó lesz vagy azzal megegyező grammos.
Üdv:Bogi:o)

dury
dury Sun, 2011-08-14 14:27

Szia Bogi!
Én ép most sutom a sutit azzal a kulonbséggel, hogy vaníliás puding helyett csokissat kevertem bele. Kíváncsian várjuk a végeredményt. Majd jelzem, hogy milyen volt!
Koszike és szép napot kívánok.
Angi

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-08-14 17:18

Kedves Angi!Csokival is biztosan finom lesz!
Majd írd meg hogy ízlett.
Neked is szép napot!
Üdv:Bogi:o)

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Wed, 2011-03-16 21:17

Kedves Bogi!

Köszönöm a receptet.
Magam is későn kezdtem neki a sütésnek és tényleg ripsz-ropsz összeállítható.Nem volt itthon barack így málnát szórtam rá.Így is nagyon finom lett!
Minden Jót és további jó sütögetést!
Üdv: Reni

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2011-03-17 07:02

Kedves Reni!
Málnával is biztosan finom volt.
Neked is minden jót,és szép napot!
Üdv:Bogi

csato
csato Sat, 2010-08-21 13:56

Szia Bogi!

Most lettem vele kész,nagyon finom már melegen megtámadtam.Pedig nem is vagyok édesszájú,képzeld ha az lennék!
Köszi a receptet!
Jaj,egy kérdés!Másnapra is finom marad?Vinnem kéne valahova sütiket,de nem akaródzik emiatt hajnalban kelni,viszont azt meg nem hiszem,hogy nálunk ez a süti megéri a holnapot!
üdv csató

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-08-21 14:17

Kedves Csató!Sajnos nálunk ebből még sosem maradt másnapra,de szerintem nyugodtan elkészítheted előző nap.Ha kihűlt,feltétlenül takard le folpack-al.vagy hasonlóval.addig pedig rejtsd el jól a többiektől!:)))Üdv:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-17 09:14

Nagyon finom unokáimnak nagyon izlett Puszi Kati

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-08-17 09:51

Kedves Kati!Örülök hogy ízlett!Minden jót neked és a családodnak.Puszi.Bogi

czgeorgina
czgeorgina Fri, 2010-08-13 14:46

annyira finom lett hogy még ki se hűlt ,de már a tepsiben a sütinek hűlt helye maradt!!
Megint csinálhatok

1 tepsi sosem elég!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-01 18:47

Kedves Bogi!
Ma elkészítettem ezt a sütit és bátran mondhatom,hogy nagyon finom.Készítettem már hasonló kevert tésztákat,de a gyümölcsös sütiket mindíg ezzel a recepttel csinálom majd.
A citromhéj hatalmasat dob az élvezhetőségén.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-08-02 07:34

Nagyon örülök Jolci,én is úgy gondolom hogy ez egy jól bevált recept és bármilyen gyümölcshöz megfelel.Üdv:Bogi

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Mon, 2010-07-26 15:49

ja igen még észrevételeim: ez nagyon nagy adag mi 4en vagyunk és nekünk sok.legközelebb fele annyi is elég nekünk akármennyire is finom. a másik hogy szerintem jobb ha a tésztába is keverünk már barackot és nem csak a tetejére rakunk mer úgy nekem olyan mint egy vaniliás süti némi barackkal pedig a tetejét beborítottam rendesen=)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-07-26 15:57

Hát persze a recept nem törvény,lehet rajta módosítani.Szép napot!

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Mon, 2010-07-26 12:07

köszönöm.most készült el.alkig birtuk kivárni h megsüljön olyan finom az illata is már.nagyon finom lett. még a kritikák királynője édesanyámnak is nagyon ízlett=)

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-07-25 20:20

Szia zsepibaba!Vajazott lisztezett tepsiben biztosan nem ragad le.A sütőpapír is jó,de abból is a jobb minőség mert én már megjártam egyszer egy olcsóval.Kb 40 perc a sütési idő,fogvájóval ellenőrizd.Jó sütögetést!Üdv:Bogi

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Sun, 2010-07-25 17:39

holnap szeretném emgsütni a sütikét.a kérdésem az lenne hogy ha kivajazott tepsibe rakom nem ragad e le /tegnap egy csokis-diós kockát cisnáltam ugy és leragadt/ és hogy nem lenne e jobb sütőpapirral?=)a másik kérdésem hogy mennyi idő alatt sül meg kb?előre is köszönöm a választ!!

Kat
Kat Wed, 2010-07-07 19:29

Szia Bogi! Nem akarok csalódást okozni, de sajnos a délutánom sem úgy sikerült, hogy meg tudjam sütni ezt a finomságot. De ami késik, nem múlik! Ja, és megnéztem a többi receptedet is, szuperek. :) Ügyi csaj vagy!
Puszi: Kata

Kat
Kat Wed, 2010-07-07 07:56

Kedves Bia!

Nagyon szépen köszönöm, és már legszívesebben mennék haza sütni, de nem lehet, mert most dolgoznom kell! De sebaj, majd délután! :) További szép napot Neked!

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-07-07 18:30

Kedves Kata!Azóta biztos elkészítetted. Minden jót kívánok neked.Üdv:Bogi

Kat
Kat Tue, 2010-07-06 13:46

Kedves Bogi! A bögre méretére lennék kíváncsi, hogy kb. mekkora? 2 dl v. 3 dl? Válaszodat előre is köszönöm szépen! További szép napot! Üdvözlettel: Kata

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-07-06 20:20

Kedves Kata!Ezt a sütit én 3 dl-es bögrével készítettem.De jó hogy eszembe juttatad,ezt már én is régen sütöttem.Jó sütögetést.Puszi Bogi

vezsu
vezsu / vezsu Tue, 2010-07-06 13:53

Nos, ezzel voltam én is mindég bajban. Aztán egy napon találtam a tescós (ez nem a reklám helye) cuccok kozott bögrés adagolókat. Ha jól emlékszem fejból 4 db-ból ál. 1 csésze, 1/2,1/3 és 1/4 méretes fém-bögre. Kicsit gondolkodtam aztán becsaptam a kosaramba. Azóta probléma megoldva. Ajánlom meleg szívvel. Hát nem érdemlek ennyit meg???........:::))))....
Ja, a kérdésedre viszont nem válaszoltam.:::)))))....Majd Bogi.
Udv. zsuzsi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-07-06 20:27

Kedves Zsuzsi!Én még nem találkoztam csak kis méretű mércés pohárral.Megoldás lehet egy 375 gr-os tejfölös doboz is ha nem öntjük teljesen tele csak az alsó pereméig,akkor az kb 3 dl.Kösz a tescos tippet.Ja az újhelyi tesco teljesen tönkre ment.Talán lebontják.Puszi.Bogi

vezsu
vezsu / vezsu Wed, 2010-07-07 10:28

Bizony, én is úgy hallottam.De szerintem valami rosz ,,aura,, lengheti körül azt a helyet, mert most a víz, multéven meg a vihar tette tönkre. Talán nem kellene annyira erőltetni, nem?...nekem a régi ABC úgyis jobban be jöttek......:::))))....Vasárnap jártam Sárospatakon, isteni finom fagylaltot ettem a Heinzmannál....hmmm...édesanyámat is elvittem, nem csuklottál?...meséltem neki a NS-ról, meg a kedves ,,lányokról,,akik járnak ide. Tegnap megint rá kérdezet, így megis mutattam neki az oldalt. Sokáig nézegette a recepteket, kicsit félósen, mert életében nem számígépezet, de nagyon tetszet neki......reménykedem,hátha kedvet kap hozzá......
puszi, zsuzsi

468
őszibarack konzerv 75 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 1 bögre
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejföl 3 dl
finomliszt 3 bögre
sütőpor 1 csomag