Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-joghurtos moussetorta

Barackos-joghurtos moussetorta
Barackos-joghurtos moussetorta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most élem az ún. "moussetorta korszakomat", és az előzőekhez képest ezúttal kicsit savanykásabb, fehér tortát kívántam meg.

hozzávalók / 12 adag

Lap

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Lap

  1. Sárga piskótát sütünk: a tojásokat különválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig robotgéppel verjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot (liszt, vanília, cukor, sütőpor, olaj). Majd beleforgatjuk a diót is.
  2. Felverjük egy csipet sóval a tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük a tojássárga-masszával. Előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 12-15 perc.

Krém

  1. Míg hűl a piskóta, leszűrjük a befőttet. Az egyik üveg tartalmát botmixerrel pürésítjük, és összekeverjük a joghurttal. A második üveg befőtt tartalmát apró kockákra vágjuk, de előtte pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A feldarabolt barackokat a pürésített-joghurtos masszához adjuk.
  2. A tejszínhabporból és a tejből kemény habot verünk, vagy ha normál tejszínünk van, akkor azt (kb. 250 ml). A befőtt levében feloldjuk a zselatint. Közben a felvert tejszínhabot összekeverjük a duplán barackos joghurttal. Amikor a zselatin feloldódott, ezt is belekeverjük a krémbe, majd a kapcsos tortaformában lévő piskótára öntjük.
  3. Néhány órára, de jobb esetben egy éjszakára hűtőben tároljuk, hogy szépen megszilárduljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurttorta, gyümölcstorta, baracktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

269
dió 70 g
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
vanília kivonat 0.5 ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
barackbefőtt 500 g
görög joghurt 350 ml
zselatin 18 g
tejszínhab por 50 g
tej 150 ml