r
Nosalty Logó

Barackos-joghurtos moussetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Barackos-joghurtos moussetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lap

Krém

Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lap

Krém

Összesen 3220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lap

Krém

Összesen 189 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5281.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 3220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Lap

Krém

Elkészítés

Lap

  1. Sárga piskótát sütünk: a tojásokat különválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig robotgéppel verjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot (liszt, vanília, cukor, sütőpor, olaj). Majd beleforgatjuk a diót is.
  2. Felverjük egy csipet sóval a tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük a tojássárga-masszával. Előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 12-15 perc.

Krém

  1. Míg hűl a piskóta, leszűrjük a befőttet. Az egyik üveg tartalmát botmixerrel pürésítjük, és összekeverjük a joghurttal. A második üveg befőtt tartalmát apró kockákra vágjuk, de előtte pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A feldarabolt barackokat a pürésített-joghurtos masszához adjuk.
  2. A tejszínhabporból és a tejből kemény habot verünk, vagy ha normál tejszínünk van, akkor azt (kb. 250 ml). A befőtt levében feloldjuk a zselatint. Közben a felvert tejszínhabot összekeverjük a duplán barackos joghurttal. Amikor a zselatin feloldódott, ezt is belekeverjük a krémbe, majd a kapcsos tortaformában lévő piskótára öntjük.
  3. Néhány órára, de jobb esetben egy éjszakára hűtőben tároljuk, hogy szépen megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 993
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most élem az ún. "moussetorta korszakomat", és az előzőekhez képest ezúttal kicsit savanykásabb, fehér tortát kívántam meg.

Hozzávalók

Lap

Krém

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek