Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából

Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából
Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Roládok, tekercsek és alagutak, eddig ezek hiányoztak a gyűjteményemből, de mivel nagyon finomak, most pótolom őket. Ez egy habkönnyű, isteni gesztenyés süti.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral.
  2. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
  3. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 180 fokon kb.10-15 percig.
  5. A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk, és egy rácson hűlni hagyjuk.

Krém

  1. Kikeverünk 20 dkg gesztenyemasszát a 3 ek porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és a rummal. A maradék 15 dkg gesztenyéből egy sütőpapíron őzgerinc hosszúságú rudat sodrunk.
  2. Közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot is. Ezután óvatosan a gesztenyébe forgatjuk a habot.
  3. A zselatint olvadásig melegítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután a gesztenyés habhoz adjuk. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.
  4. A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát, és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.
  5. Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet a krém felével, közepébe rakjuk a gesztenyerudat, majd a maradék krémet is rásimítjuk. A tetejét beborítjuk a piskótacsíkkal, ráhajtjuk a folpackot, és hidegre tesszük.
  6. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne, ha szükséges, egy rövid időre visszatehetjük a tűzre.
  7. A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval, egy ecset segítségével ez könnyen megy, majd durvára vágott fehér csokoládéval díszítjük.
  8. Végül hidegre tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta. Forrás: egy régi süteményes könyvem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35 x 38 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 27 580
elküldve: 9
receptkönyvben: 277
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: 2

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-habos gesztenyerolád, csokis-gesztenyehabos alagút, gesztenyekrémes piskótarolád csokival

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halfilé
Halfilé / halfilé Fri, 2017-12-22 17:22

Ezt fogom holnap készíteni karácsonyra. A roládot meddig érdemes hűteni a csokiba borítás előtt? Köszönöm a választ.

halfilé
Halfilé / halfilé Tue, 2017-12-26 09:24

Köszönöm , elkészült! Finom ! :) Az enyém nem lett olyan szép mint a tied , de mindenkinek nagyon ízlett.

bumi
bumi Sat, 2016-12-10 07:56

Szia! Érdeklődnék, hogy mekkora tepsiben sütötted. Köszi

Kodia1
Kodia1 Sun, 2015-07-12 20:22

Finom a sütemény. A mi ízlésünk szerint, elég a krémbe 3 dl habtejszín, és 1 dkg zselatinlap.

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2014-10-13 18:27

Kedves Kartharosz!
Valóban csodálatosan néz ki a süteményed! Szeretik a gesztenyéset, biztos megsütöm, köszönet érte!
Üdvözlettel,helena26

674
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
gesztenyemassza 35 dkg
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 4 csomag
habtejszín 5 dl
rum 40 ml
zselatin 2 dkg
étcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
habtejszín 0.5 dl