r
Nosalty Logó

Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából

Katharosz
Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

676
Kalória
12.4g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
88.4g
Víz
224.9g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
32.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1821 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 4063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral.
  2. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
  3. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 180 fokon kb.10-15 percig.
  5. A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk, és egy rácson hűlni hagyjuk.

Krém

  1. Kikeverünk 20 dkg gesztenyemasszát a 3 ek porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és a rummal. A maradék 15 dkg gesztenyéből egy sütőpapíron őzgerinc hosszúságú rudat sodrunk.
  2. Közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot is. Ezután óvatosan a gesztenyébe forgatjuk a habot.
  3. A zselatint olvadásig melegítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután a gesztenyés habhoz adjuk. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.
  4. A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát, és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.
  5. Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet a krém felével, közepébe rakjuk a gesztenyerudat, majd a maradék krémet is rásimítjuk. A tetejét beborítjuk a piskótacsíkkal, ráhajtjuk a folpackot, és hidegre tesszük.
  6. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne, ha szükséges, egy rövid időre visszatehetjük a tűzre.
  7. A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval, egy ecset segítségével ez könnyen megy, majd durvára vágott fehér csokoládéval díszítjük.
  8. Végül hidegre tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta. Forrás: egy régi süteményes könyvem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35 x 38

Roládok, tekercsek és alagutak, eddig ezek hiányoztak a gyűjteményemből, de mivel nagyon finomak, most pótolom őket. Ez egy habkönnyű, isteni gesztenyés süti.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek