r
Nosalty Logó

Banni zserbója

Dacota
Banni zserbója
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1068
Kalória
15.1g
Fehérje
120.4g
Szénhidrátok
60.7g
Zsír
33.5g
Víz
144.5g
Koleszterin
6g
Rost
58.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 10674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    607.1 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1028 mg
  • Foszfor
    2850 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1203.9 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    878 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 10674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 442 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat olvasszuk folyósra. Keverjük bele a cukrot és a tojássárgát.
  2. Az élesztőt egy csipet cukorral együtt morzsoljuk bele a hideg tejbe. Nem kell felfuttatni, az élesztő a sütőben kezd el dolgozni.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztőtés a vajas keveréket. Rákanalazzuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
  4. A tésztát egy fél órára hűtőbe dugjuk, addig megdaráljuk a diót és a cukrot.
  5. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Legcélszerűbb, ha le is mérjük, hogy mindenképp egyenlőek legyenek.
  6. Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, és belesimítjuk a tésztát. Vastagon megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral, majd rásimítjuk a következő lapot.
  7. Az utolsó lappal letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  8. Ha kész van, kicsit hűlni hagyjuk.
  9. Addig egy lábosban vizet forralunk, beleállítunk egy kisebb lábast. Beletördeljük a csokit, és lassan kevergetve felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen homogén és fényes lesz.
  10. Egyenletesen felvisszük a süti tetejére, hűvösre tesszük, és két napra elfelejtkezünk róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

Banni a kishúgom. Voltaképpen már egyáltalán nem kicsi, de nekem mindig pici marad, akire vigyázni kell, meg akiért lehet aggódni - amíg nincs saját gyerekem, valakiért kell. Az, hogy a zserbó nem tartozik a leggyakrabban készített sütijeim közé, annak egyáltalán nem az az oka, hogy ne szeretném, vagy hogy nehéz lenne. Egyik sem igaz, a zserbót imádom, és megcsinálni sem túl nagy kunszt, maximum időigényes. Viszont az én kicsi húgom nálam sokkal ügyesebb a konyhában. Én figyeltem, meg tanultam, kísérleteztem, utánaolvastam, mikor ő először bement a konyhába, egy hét nyelven beszélő, gyönyörű, és isteni finom Dobostortával jött ki onnan. 10 évesen. Ennek a zserbónak az alapreceptjét egy meg nem mondom hány éves szakácskönyvben találta, és olyan 12 éves korában. Megcsinálta, lett egy teljesen átlagos zserbónk - ami neki nem ízlett. Úgyhogy addig kísérletezett, amíg össze nem hozta ezt a verziót, ami számomra a TÖKÉLETES zserbó. A karácsonyi előtti nagy sütisütési lázban én csinálom a linzert, az islert és társait, Banni pedig a zserbót. Mióta Londonba költözött, sajnos nem olyan egyszerű együtt készülni az ünnepre - tavaly haza sem tudott jönni, kénytelen voltam én megcsinálni. A receptnek hála pont olyan lett, mint az övé, de valahogy mégsem ízlett annyira... de majd idén!

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...