Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkenyér

Citromkenyér
Citromkenyér
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokaöcsém szülinapi bulijára sütöttem ezt a sütit. Kellemesen savanykás. Elkészítését kezdőknek is ajánlom! Nagyon egyszerű.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a tojást, a cukrot, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat és 1 citrom levét.
  3. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és apránként az előző krémhez adagoljuk.
  4. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett őzgering formába öntjük és 180 fokra (gázsütő 6-os fokozat) előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.
  5. A sütőből kivéve 10 percig hűlni hagyjuk.
  6. A mázhoz a 10 dkg porcukrot és 1 citrom levét összekeverjük és ezzel bevonjuk a süteményt.
  7. Kandírozott narancs- és citromszeletekkel díszíthetjük. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 016
elküldve: 6
receptkönyvben: 217
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos sütemény, citromos süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1052
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
kukoricaliszt 5 dkg
finomliszt 20 dkg
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
1 csipet
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
sütőpor 2 tk
porcukor 10 dkg