Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetben sült cékla fokhagymával

Balzsamecetben sült cékla fokhagymával
Balzsamecetben sült cékla fokhagymával
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver receptje. Nagyon szeretem a receptjeit, még sosem csalódtam benne.:) Nemcsak a cékla finom, hanem a fokhagyma is nagyon finom, balzsamecetes sült zöldséget kapunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Cékla és fokhagyma rajongóknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a céklákat, vágjuk le a két végét. Ha túl nagyok, akkor vágjuk félbe.
  2. Hagyjuk a fokhagymán a héját. Csak törjük meg a hagymát úgy, hogy a héja megrepedjen, és a hagyma kicsit szétnyíljon. Egy széles kés lapos felét ráhelyezzük a fokhagymára, és egyszer ráütünk a tenyerünkkel. Lehet egy befőttes üveget is használni, vagy ami éppen kéznél van.
  3. Annyi fóliát kell használni, hogy szépen össze tudjuk fogni-zárni a tetejét, és így egy kis zsákocskát kapunk.
  4. Tegyük a céklát és a fokhagymát a fóliára. Sózzuk, borssal meghintjük. Szórjuk rá a majoránnát vagy az oregánót.
  5. Az olajjal és a balzsamecettel meglocsoljuk.
  6. 200 C fokon 1 órán keresztül sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 523
elküldve: 12
receptkönyvben: 313
elkészítve: 36/38
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

balzsamecetben sült cékla fokhagymával és fűszerekkel, fóliában sült cékla friss majoránnával, sült fokhagyma céklával olívaolajban fűszerekkel, balzsamecetben sült cékla oregánóval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Be-KA
Be-KA Wed, 2014-12-17 22:48

Összeolvastam véletlenül egy másik recepttel, és szeletelve sütöttem, így 40 perc alatt kész lett, és nagyon ízlett, köszi :)

Phaedra
Phaedra Mon, 2014-10-27 21:44

Nekem kb. másfél órát sült, mire puha lett, de a saláta- és zöldségundoros pasim felfalta előlem majdnem az összeset ... :)

odzsika
Odzsika / odzsika Tue, 2014-02-11 21:35

Egy óra sütés után még mindig kőkemény, pedig feldaraboltam.. visszaraktam még fél órára, remélem megsül!

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2013-10-19 13:50

Kedves Andrea!
A céklát megpucoljuk (bocsika kihagytam, javítom). Igen nyugodtan feldarabolhatod, éppen tegnap csináltam megint és idő hiányában én is feldaraboltam.
Üdv,RAW

Andrea64
Andrea64 Thu, 2013-10-17 18:19

a céklát héjában kell hagyni, vagy meg kell pucolni? a rövidebb sütési idő érdekében lehet esetleg vastagabb szeletekre vágni?
Köszönöm

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2013-10-19 13:53

Kedves Andrea!
A céklát megpucoljuk (bocsika kihagytam, javítom). Igen nyugodtan feldarabolhatod, éppen tegnap csináltam megint és idő hiányában én is feldaraboltam.
Üdv,RAW

139
cékla 45 dkg
fokhagyma 10 gerezd
majoranna 0.5 csokor
1 kk
bors 0.5 kk
balzsamecet 8 ek
olívaolaj 5 ek