r
Nosalty Logó

Zsúrszendvics

Harmathy Ildikó
Zsúrszendvics
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

615
Kalória
23.7g
Fehérje
60.9g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
71.1g
Víz
143.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6157.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    4164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

  1. Olyan kenyeret veszünk, amelynek aránylag egyenletes a keresztmetszete, én a piacomon Láng Edit paradicsomos kenyerét veszem (a recept egyébként a zsúrkenyérre készült, azt sem tudom, kapható-e még).
  2. Levágjuk a kenyér két végét, hogy egy henger keletkezzen.
  3. Keskeny pengéjű, hosszú késsel kivágjuk a kenyér belét körkörösen, a héj alatt, mindkét végről bevágva.
  4. A tojásokat keményre főzzük, a sonkát, uborkát és a főtt tojás fehérjét összekockázzuk.
  5. A vajat kevés citromlével habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, azzal is jól elkeverjük.
  7. Sózzuk, borsot darálunk, elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a kockára vágott tojásfehérjét, sonkát, uborkát és a kenyér belét elmorzsolva.
  9. Kézzel összegyúrjuk az egészet, hogy a kezünk melegétől meglágyuljon a massza.
  10. Egyik, majd másik végétől a kenyérhéj-hengerbe töltjük a masszát.
  11. Legalább 3 órát pihenjen a hűtőben mielőtt szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p

Jópofa szendvics.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...